StoryEditor
POZNATO SVETIŠTE

Prvi put nakon tri mjeseca više stotina vjernika na misi u Međugorju

Međugorje
 GoneWithTheWind / Alamy / Alamy / Profimedia

Prvi put nakon gotovo tri mjeseca otkako je zbog epidemije koronavirusa čak bila privremeno zatvorena crkva, u Međugorju se u nedjelju na misi okupilo više stotina vjernika.

 

Pučka misu u 11,00 sati, koju je na svetkovinu Presvjetog Trojstva predvodio fra Zvonimir Pavičić, bila je i prigoda za zajednički blagoslov polja za cijelu međugorsku župu.

 

Na njoj je sudjelovalo više stotina vjernika koji su ispunili prostore iza vanjskog oltara crkve svetog Jakova u Međugorju.

 

Njezin molitveni program i mise, kako su izvijestili iz Informativnog centra MIR iz Međugorja prate milijuni vjernika preko više online platformi i radijskog programa.

 

Voditelj ureda Turističke zajednice u Međugorju Željko Vasilj izjavio je da će dolazak hodočasnika i tamošnja turistička sezona prije svega ovisiti o otvaranju granica Bosne i Hercegovine.

 

Za Međugorje su najvažniji hodočasnici iz Italije, kojih je proteklih godina dolazilo po pola milijuna, rekao je.

 

S obzirom da je BiH otvorila granice s susjedima, trenutačno su najveća očekivanja povezana s hodočasnicima iz Hrvatske.

 

Od covid-19 obolio je bio veliki broj redovnica u samostanu nedaleko Međugorja, kao i redovnika.

 

Međugorje je globalno poznato nakon tvrdnji šestero vidjelaca da im se od 1981. ukazuje Gospa, koju zbog poziva na molitvu i mir nazivaju i Kraljicom mira.

 

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je svoj izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere, te se očekuje očitovanje Svete Stolice o autentičnosti toga fenomena.

 

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Od prošle godine Sveta Stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u kojega je do sada hodočastilo više od njih 40 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:25