TJ DUCKLO

Prvi skandal u Bidenovoj Bijeloj kući, suspendiran zaposlenik press službe zbog prijetnji novinarki: ‘Uništit ću te!‘

Osim što je suspendiran na tjedan dana bez plaće, kad se vrati na posao, Ducklo neće više raditi s novinarima Politica
TJ Ducklo
 Chris Kleponis - Pool Via Cnp/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Pomoćnik glasnogovornika Bijele kuće suspendiran je na tjedan dana, tijekom kojih neće primati plaću, nakon što je navodno prijetio da će 'uništiti' novinarku koja mu je postavljala pitanja o njegovom privatnom životu, javlja BBC.

TJ Ducklo je navodno prijetio novinarki portala Politico, Tari Palmeri, koja je istraživala njegovu vezu s drugom novinarkom u kontekstu mogućeg sukoba interesa u njezinom izvještavanju i njegovu radu.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u petak je rekla da se Ducklo ispričao novinarki Palmeri, no on još nije komentirao taj slučaj.

Neki su zbog ovog slučaja već kritizirali novog američkog predsjednika Joea Bidena zbog toga što nije bio oštriji u ovom slučaju. Prije je, podsjetimo, rekao da će na licu mjesta otpustiti svakog člana osoblja koji se s nepoštivanjem bude obraćao kolegama.

Do suspenzije TJ Duckla došlo je nakon što je list Vanity Fair izvijestio o njegovim navodnim prijetnjama gđi. Palmeri. Novinarka Politica je istraživala njegovu vezu s Alexi McCammond, novinarkom koja je izvještavala o Bidenovoj kampanji. Nakon pitanja o tome, Ducklo se uzrujao i poručio Palmeri da će je uništiti, a Vanity Fair izvještava da je imao i druge, mizogine komentare.

Glasnogovornica predsjednika Bidena je jučer na Twitteru objavila da je Ducklo i sam priznao da to nije standard ponašanja koji je postavio predsjednik.

Osim što je suspendiran na tjedan dana bez plaće, kad se vrati na posao, Ducklo neće više raditi s novinarima Politica.

Predsjednik Biden je prvog dana u svom uredu osoblju rekao da neće tolerirati nasilje.

- Ne šalim se kad ovo kažem: ako se ikad tijekom suradnje sa mnom budete prema drugim kolegama ponašali s nepoštovanjem, dat ću vam otkaz na licu mjesta, rekao je Biden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:55