MUTACIJA

Prvi slučaj južnoafričke varijante koronavirusa otkriven je u Portugalu

"Postupamo po propisanom postupku za brzo testiranje i prekidanje ovog potencijalnog lanca prijenosa", naveo je institut Ricardo Jorge
Lisabon
 PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Prvi slučaj južnoafričke varijante koronavirusa otkriven je u petak u Portugalu, objavio je zdravstveni institut Ricardo Jorge, prenosi novinska agencija Lusa, dok zemlja nastoji obuzdati veliki rast slučajeva zaraze koji se djelomično pripisuje širenju britanske varijante.

"Postupamo po propisanom postupku za brzo testiranje i prekidanje ovog potencijalnog lanca prijenosa", naveo je institut Ricardo Jorge za agenciju Lusa.

NIje precizirano gdje je u Portugalu otkriven taj soj.

Zemlja s 100 milijuna stanovnika imala je u petak rekordna 234 smrtna ishoda zaraze koronavirusom i 13.987 novooboljelih i trenutačno ima najveći sedmodnevni prosječan broj zaraženih i umrlih u svijetu na milijun stanovnika prema podacima ourworldindata.org.

Portugalski premijer Antonio Costa objavio je u četvrtak zatvaranje škola i sveučilišta na najmanje 15 dana, dok se njegova zemlja bori s najgorim rastom broja zaraženih od početka pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:29