TO SE ZOVE NESREĆA

PRVI SLUČAJ U POVIJESTI Vozača autobusa ubio meteor, policija traži pomoć znanstvenika: 'Kraj beživotnog tijela bio je 60 cm dubok krater'

 istock, gettyimages

Indijski vozač autobusa mogao bi ući u povijest kao prvi čovjek kojeg je ubio - meteor! Incident se dogodio na sveučilištu u Velloreu, a indijski znanstvenici pokušavaju utvrditi što je to palo s neba i ubilo nesretnog čovjeka dok je bezbrižno stajao na cesti. Svjedoci tvrde da se prije fatalnog udara čula snažna eksplozija. Također, dodali su da je vozač hitno prebačen u bolnici, ali je umro prije nego što su došli do nje. Policija je istaknula da su ozlijeđene još tri osobe, a da su na obližnjim zgradama i vozilima polomljeni prozori.

Na mjestu nesreće pronađeni su komadi kamenja, a ako se utvrdi da su to zaista fragmenti kometa ili asteroida, ovo bi bio prvi slučaj u povijesti da je meteor ubio čovjeka.

Senthil Kumai, šef policije u Vellorea, za CNN je rekao da je objekt udario u dvorište Elektrotehničkog fakulteta napravivši krater dubok 60 centimetara.

Prije dvije godine i ruski Čeljabinsk je bio na udaru meteora i nakon tog incident više od 1000 ljudi završilo je u bolnici, ali nitko nije poginuo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 01:14