ZA SVE KRIV EPSTEIN?

Prvo tajno vjenčanje u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina: Udala se princeza Beatrice

Samo članovi užeg kruga obitelji znali su za vjenčanje i morali su se zakleti na tajnost. Sve su organizirale mladenka i majka Sarah
Edoardo Mapelli Mozzi i princeza Beatrice
 Jordan Crosby/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Sin britanske kraljice Elizabete II., princ Andrew u petak je otpratio svoju kćer Beatrice do oltara u prvom tajnom kraljevskom vjenčanju koje se dogodilo unazad 235 godina.

Osramoćeni član britanske kraljevske obitelji čija uloga u skandalu oko Jeffreyja Epsteina još uvijek nije razjašnjena tako se nije morao pojaviti u javnosti.

Princeza Beatrice udala se za zaručnika Edoarda Mapellija Mozzija (37) u crkvi Svih Svetih na imanju Windsor na privatnoj svečanosti, u krugu samo 15 članova obitelji i prijatelja.

Par je planirao proslaviti vjenčanje na velikoj svečanosti još u svibnju, ali je zbog lockdowna i epidemije koronavirusa moralo biti sve otkazano.

Princezini baka i djed, kraljica i vojvoda od Edinburgha, bili su jedini članovi kraljevske obitelji nazočni na vjenčanju, osim sestre Eugenie, također princeze i njihove majke Sarah, vojvotkinje od Yorka.

Samo nekoliko sati nakon vjenčanja britanska kraljica prokomentirala je vjenčanje u društvu kapetana Toma Moorea, kojega je isti dan imenovala vitezom na imanju Windsor: 'Moja unuka se vjenčala jutros, i Philip i ja smo uspjeli smo doći tamo, jako lijepo'.

Edoardov sin Wolfie (4) iz prethodne veze bio je 'mini kum', a Beatrice je tako postala prva princeza plave krvi koja je ujedno i maćeha.

image
Princeza Beatrice
Steve Parsons

O vjenčanju je u kratkoj obavijesti izvijestila Buckinghamska palača, a Daily Mail doznaje detalje koji govore o razini tajnosti cijele ceremonije.

Samo članovi užeg kruga obitelji bili su obaviješteni o vjenčanju i morali su se zakleti na tajnost. Vjenčanje su u samo dva tjedna organizirale mladenka i njezina majka nakon što su ublažene epidemiološke mjere, tako da su baka i djed mogli nazočiti vjenčanju prije nego što se premjeste na imanje Balmoral preko ljeta.

Beatrice je na vjenčanje došla iz očeva doma Royal Lodge, gdje je odsjela samo jednu noć prije vjenčanja, i imala je samo jednu djeverušu.

Vjeruje se da Wolfiejeva majka Dara Huang, poznata američka dizajnerica i arhitektica i bivša zaručnica novog kraljevskog zeta, nije bila nazočna.

Princeza Beatrice imala je vjenčanicu koju je planirala nositi na vjenčanju u svibnju da je sve bilo po planu. Gosti su održavali socijalnu distancu u crkvi, ali i na primanju u Royal Lodge koja je održano na otvorenom.

Prijatelji obitelji inzistiraju na činjenici da vjenčanje nije održano u tajnosti zbog Andrewove umiješanosti u skandal s Epsteinom.

FBI želi ispitati kraljičina sina zbog bliskog prijateljstva s osuđenim pedofilom, koji se ubio u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje prošloga ljeta.

image
Kraljevska obitelj na okupu, princ Andrew pokraj kraljice Elizabete
Raymond Tang/Alamy/Alamy/Profimedia

Uhićenjem bivše djevojke Jeffreyja Epsteina, Ghislaine Maxwell, princ Andrew je pod sve većim pritiskom da surađuje s američkim istražiteljima. Princ Andrew i pokojni Jeffrey Epstein, financijer optužen za silovanje i seksualnu trgovinu maloljetnica tijekom gotovo dva desetljeća, upoznali su se 1990-ih preko Maxwell. Andrew je bio na listi uzvanika koji su privatnim zrakoplovom išli do Epsteinovog privatnog otoka Little Saint James na američkim Djevičanskim otocima, također nazvan 'otokom orgija'.

Nakon toga je princ Andrew više puta pozvao Epsteina na kraljičino imanje. Uhićena Maxwell (58) i princ Andrew upoznali su se prije 40 godina, dok je Maxwell još bila na fakultetu. Epstein je došao kao pratnja Maxwell na 40. rođendan princa Andrewa i potom na 18. rođendan princeze Beatrice u palači Windsor. Vojvoda od Yorka je nakon povezivanja s aferom “Epstein” ostao bez svih kraljevskih dužnosti i godišnje plaće.

Izvori tvrde da su upravo Beatrice i Edoardo željeli da sve bude održano u tajnosti jer navodno nisu željeli zasjeniti svečani događaj u Windsoru i proglašavanje vitezom popularnog 100-godišnjaka Moorea koji se proslavio prikupljajući novce tijekom pandemije.

- Mi smo čuli da su odgodili za sljedeću godinu, ali to su nam rekli da sačuvaju tajnu. Možda su željeli biti sigurni da će kraljica biti na vjenčanju, rekao je Edoardov rođak Dario te dodao:

- Moguće je također da nisu željeli pretjerati s publicitetom zbog problema s njezinim ocem.

Na vjenčanju su još bili suprug princeze Eugenie Jack, mladoženjina majka Nikki Williams-Ellis i očuh David, kao i njegov polubrat Alby Shale.

Nije poznato je li na vjenčanju bio Edoardov otac, nekadašnji olimpijski skijaš grof Alessandro Mapelli Mozzi.

Izvori bliski paru tvrde da nije bilo moguće pozvati ostale članove kraljevske obitelji jer ako pozoveš jednoga, drugi će se pitati zašto oni nisu dobili pozivnicu, a kraljevska obitelj jednostavno broji previše članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:01