UZBUNA

PSA OŠIŠALI POPUT LAVA PA IZAZVALI PANIKU U SUSJEDSTVU Alarmirana i policija: 'Zasad nam još nije jasno zašto je vlasnik to napravio'

 
 Policia local Molina de Segura

Netko se u Španjolskoj htio našaliti sa susjedima pa je svog psa ošišao tako da sliči na lava. Problem je nastao kad su ljudi stvarno pomislili da se radi o lavu koji bezbrižno šeće ulicama jugoistočnoga grada Murcia pa su u panici nazvali policiju.

Nakon što je ovaj vikend lokalna policija općine Molina de Segura primila nekoliko poziva o velikoj mački koja traži hranu u blizini gradskog vrta, sve raspoložive snage poslane su na teren. Na prvi pogled stvarno izgleda kao kralj životinja, ali kad se pobliže promotri sprijeda, jasno je da se radi o umiljatom psu.

Ipak, policija je odlučila “pritvoriti” životinju i skenirati joj mikročip. Pokazalo se da je doista riječ o psu ošišanom tako da izgleda kao da ima lavlju grivu i čupavi rep. Lokalna je policija objasnila HuffPostu da je uspjela vratiti psa vlasniku, ali da im nije jasno zašto je odlučio napraviti mu takvu frizuru.

“Istražujemo i čekamo rezultate. Ne znamo koji su mu točno motivi za takvo šišanje. Zasad ne postoji opravdani motiv. Moramo potvrditi da su cjepiva i papiri ispravni. I, na sreću, pas je dobro”, poručili su iz policije. Nije poznato hoće li vlasnik snositi kakvu kaznu zbog izazivanja panike ni kakva bi ona uopće mogla biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:26