POZNATA BODYBUILDERICA

Psihologinja pronađena izbodena, kamere na klinici snimile su horor, a onda je otkrivena jeziva pozadina ubojstva...

Mediji pišu kako se osumnjičenik obratio Fabiani kako bi od nje dobio informacije o svojoj bivšoj djevojci, a njezinoj najboljoj prijateljici

Brazilska bodybuilderica Fabiana Maia Veras (42) pronađena je ubijena u klinici u Assuu u Brazilu, gdje je radila kao psihologinja. Zavezanu, začepljenih usta i s ubodnim ranama pronašao ju je jedan od zaposlenika u utorak oko 18 sati, piše The Sun.

Imala je posjekotine od oštrog oružja na rukama i po ostatku tijela. Pronađena je u klinici, koja je bila i njezina kućna adresa.

Nadzorne kamere otkrile su čovjeka s kapom, maskom za lice, naočalama i kirurškim rukavicama kako dolazi do ulaza kuće oko 17 sati. Može se vidjeti i kako Fabiana razgovara s njim u garaži, nakon čega ga poziva u kuću, gdje se zločin i odvio.

Policija je izvijestila da je nepoznati čovjek izbo žrtvu, pa otišao u kuhinju oprati ruke od krvi. Proveo je 15 minuta u kući, zatim otišao s mjesta zločina. Prema službenicima, osumnjičenik je uzeo Fabianin mobitel sa sobom, navodno kako bi otežao istragu.

image

Fabiana Maia Veras

/Instagram

Ipak, sutradan je uhićen na svom imanju u Natalu - dvjestotinjak kilometara udaljeno od mjesta gdje je ubio Fabianu. Njen mobitel pronađen je uništen u njegovom stanu, kao i torba s tri noža, dva boksera te pištolj s tragovima krvi.

U trenutku uhićenja muškarac je prijetio policijskom timu. "Jako je hladan, možda to nije jedini zločin koji je počinio", rekao je načelnik policije.

Vjeruje se da je osumnjičenik 41-godišnji državni službenik koji je ranije bio povezan sa žrtvom.

Šef policije Assúja, Valério Kurten, rekao je da se činilo da se njih dvoje poznaju jer je Fabiana pokazala povjerenje unatoč tome što je muškarac skrivao svoj izgled.

"Možemo vidjeti da postoji bliskost. Poznavali su se. Iznenadila ju je njegova odjeća, no primila ga je", ispričao je komentirajući snimke, rekavši da je sljedeći prizor bio kako ubojica izlazi krvavih ruku.

Iako motiv za ubojstvo još uvijek nije poznat, Fabiana je vjerojatno bila u bliskom odnosu s osumnjičenikom. Policija će izvaditi podatke iz telefona osumnjičenika kako bi pokušali utvrditi razlog ubojstva.

image

Fabiana Maia Veras

/Instagram

U međuvremenu, brazilski mediji pišu kako se osumnjičenik navodno obratio Fabiani kako bi od nje dobio informacije o svojoj bivšoj djevojci, a njezinoj najboljoj prijateljici.

Nešto ranije je putem društvenih mreža stupio u kontakt s Fabianom. Tada je par već bio prekinuo vezu, a žena je sada u vezi s drugim muškarcem.

Vozaču koji mu je pomogao u bijegu - obiteljskom prijatelju - osumnjičenik je platio "da ga odveze na pregled kod psihijatra". Prijatelj je ispitan, nije utvrđeno da je upleten u zločin te je pušten.

Inače, psihologinja je bila poznata po svojoj figuri, a snimke svojih vježbi i savjete o mentalnom zdravlju objavljivala je na svom Instagramu, gdje ju je pratilo više od 5000 pratitelja.

U objavi iz rujna prošle godine napisala je: "Postoji nekoliko znakova toksične veze, kao što su nedostatak međusobne podrške, sumnjivi obrasci komunikacije, stalna tjeskoba i strah, kao i ljubomora, pokušaji kontrole, prijetnje, kritike prerušene u komplimente i druga štetna ponašanja. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova u svojoj vezi, ključno je prepoznati i procijeniti što se događa."

Osumnjičeni do sada nije priznao zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:11