HOROR U ITALIJI

Psihoza u Rimu: Ubijene tri prostitutke, policija sumnja da se radi o serijskom ubojici

Dva su zločina počinjena u ulicama Riboty i Durazzo, nedaleko od trga Clodio u četvrti Prati, istražuje se veza među žrtvama

Ilustracija

 Profimedia

Do stravičnog je otkrića došlo u četvrtak ujutro u zgradi u ulici Augusta Ribotyja u rimskoj četvrti Prati kada je čuvar zgrade na stubištu na drugom katu pronašao tijelo žene kako leži u krvi. Na mjesto događaja izašla je policija, a nakon što su istražitelji otvorili vrata stana do, pronašli su tijelo još jedne žene te se također odmah posumnjalo na ubojstvo. Obje žrtve su Kineskinje i vjeruje se da su se bavile prostitucijom, piše talijanski Corriere della Sera.

Pokrenuta je istraga, no identitet žrtava nije odmah utvrđen. Na teren su izašli i forenzičari. Žena čije je tijelo pronađeno na stubištu imala je oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa. Prema riječima susjeda, žrtva sa stubišta stanovala je u zgradi te se provjerava što su nesretne žene točno radile u Rimu i na koji su način povezane jedna s drugom. Vještače se i telefonski brojevi kako bi se utvrdila mreža njihovih poznanstava.

Ono što također zaokuplja pažnju istražitelja je činjenica da nitko od stanara u zgradi nije čuo nikakve krikove tijekom jutra, a dojava policiji stigla je oko 11 sati. Stoga su ispitani i portir zgrade i neki od stanara, među kojima i oni koji žive na istom katu gdje su pronađena tijela, a u središtu istrage je i pitanje koliko je dugo mlađa žrtva boravila u zgradi.

Policija je u posjedu snimki s brojnih nadzornih kamera na trgu Clodio i obližnjim ulicama, kako bi se utvrdilo tko je ulazio u zgradu i izlazio iz nje u pretpostavljeno vrijeme ubojstva, a u stanu su se tražili tragovi i dokazi koji bi ukazivali na jednog počinitelja ili više njih.

No, nešto manje od sat vremena kasnije pronađeno je tijelo još jedne žene, isprva pogrešno identificirane kao transseksualne osobe. Radi se o 65-godišnjoj eskort dami, Kolumbijki Marti Castan Torres, čije je tijelo pronađeno u stanu u ulici Durazzo, također na području trga Clodio.

Prema policijskim nalazima, tijelo je ležalo na krevetu s dubokom ubodnom ranom na prsima. O zločinu je dojavila sestra žrtve, koja je ujutro otkrila tijelo i odmah alarmirala policiju. Stan u kojem je pronađeno tijelo 65-godišnjakinje nalazi se u podrumskim prostorijama.

U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo postoji li veza između dva zločina. Oružje korišteno u oba slučaja moglo bi biti neka vrsta noža, vjerojatno duge oštrice, no i ti detalji još se utvrđuju, prenosi Corriere della Sera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:05