NAPAD U JUTARNJIM SATIMA

PUCNJAVA U SREDNJOJ ŠKOLI Policija moli roditelje da ne dolaze po djecu; UČENIK 'Tresem se, ali imali smo vježbe za ove situacije'

 
Ilustracija
 Sam Mircovich / REUTERS

U američkoj srednjoj školi u Great Millsu, u Marylandu, dogodila se pucnjava, javljaju američki mediji.

Do pucnjave je došlo jutros, ima više ranjenih, no još nema službenih podataka, kao ni informacija o tome ima li mrtvih.

Policija moli tamošnje građane da se ne približavaju području škole, ali i roditelje da ne pokušavaju doći po djecu dok se situacija ne stabilizira. Preusmjeravaju ih da umjesto toga odu u drugu obližnju školu, Leonardtown High, kamo će djecu dovesti da se sretnu sa svojim roditeljima, ali nakon što situacija bude sigurna, prenosi USA Today.

Više medija prenosi policiju koja kaže da je situacija pod kontrolom, i da je škola zaključana.

Guverner Marylanda rekao je da prati situaciju u školi. "Molimo se za učenike, osoblje škole i policajce", priopćio je.

Učenik: Još uvijek se tresem, no u školi smo imali vježbe za ovakve situacije

Jedan od učenika škole, Jonathan Freese, CNN-u je rekao da je bio na nastavi matematike kad je učionica bila zaključana dok se ne osigura cijela škola.

Tako će dio po dio učenika izvoditi van. "Još uvijek se malo tresem", kratko je rekao okupljenim novinarima i dodao da su u školi "više puta imali vježbe za ovakve situacije".

Do incidenta je došlo nedugo nakon napada 14. veljače u srednjoj školi u Parklandu na Floridi u kojem je napadač ubio 17 ljudi.

Pucnjava se dogodila četiri dana uoči Marša za naše živote, koji su suorganizirali preživjeli studenti iz Parklanda, u Washingtonu kako bi pozvali zastupnike da donesu stroži zakon o oružju.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38