PODRŠKA LISTI ‘VRIME‘

Puljak: ‘Vlast u Segetu spriječila tribinu na koju sam pozvan, ne date ljudima da se oslobode HDZ-a‘

Gradonačelnika i dogradonačelnika Splita su na tribinu pozvala dvojica općinskih vijećnika Nezavisne liste mladih ‘Vrime‘

Ivica Puljak
 

 Sasa Buric/Cropix

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u četvrtak je optužio HDZ-ovu vlast u općini Segetu da je u tom mjestu onemogućila da se održi za danas najavljena tribina na koju su njega i dogradonačelnika Bojana Ivoševića pozvala dvojica općinskih vijećnika Nezavisne liste mladih "Vrime".

"Mi smo Split oslobodili od HDZ-a i želimo im pružiti punu podršku da i oni to naprave u Segetu", rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Jedan od dvojice vijećnika s liste "Vrime" Ante Barada izjavio je kako - kad spominjete HDZ i HDZ-ova načelnika segetske općine Vinka Zulima, koji je u pritvoru zbog USKOK-ove istrage, preuzimate rizik za sebe, obitelj i prijatelje i da budete, kako je rekao, stjerani u kut.

"Došli smo na ideju da pokažemo kako funkcionira Grad Split i kako se transparentno troši novac te smo željeli organizirati tribinu na kojoj bi govorili Puljak i Ivošević. Tražili smo mailom od Općine da nam ustupi prostor na koji imamo pravo, ali nismo dobili nikakav odgovor", rekao je Barada.

Po njegovim riječima, Jadrić i on otišli su nakon toga u Općinu, ali su, dodao je, "skoro bili izbačeni na glavu".

‘Barada komunjaro‘

"Ljudi u Općini s nama su komunicirali preko portira, a odgovor do danas nismo dobili", istaknuo je Barada.

Rekao je da su nakon toga tribinu pokušali organizirati u ugostiteljskim objektima te da su neki ugostitelji najprije na to pristali, a zatim otkazali govoreći, po Baradinim riječima, da su izloženi prijetnjama.

"Kulminacija terora u Segetu bila je jučer, kada me pred obiteljskom kućom gdje živim dočekao grafit: ‘Barada komunjaro, Vinko će te koštati glave‘", rekao je Barada.

Dodao je kako će o sprječavanju održavanja tribine u Segetu izvijestiti i čelnike Europske unije, a zatražit će objašnjenje i od povjerenice za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.

Najavio je kako će tražiti zaštitu policije za održavanje tribine u segetskoj općini.

Nezavisni vijećnik Luka Jadrić ocijenio je da su događaji u Segetu "divlji Zapad" te da su ondje prakticirani "fiktivni računi" i "kupnja glasova". Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zamjerio je što je Zulimu dopustio da bude saborski zastupnik unatoč tomu što se pod njegovim vodstvom u Segetu "s novcem radilo što god se želi".

Spomenuo je i političkog tajnika HDZ-a Antu Sanadera, za kojeg je rekao da mu je Zulim bio desna ruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 02:45