SPOR

'PUSTI MI GOLUBA!' Pakistanac od indijskog premijera traži oslobađanje ptice optužene za špijunažu, utamničili su je zbog 'šifre na prstenu'

Ilustracija
 Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Pakistanac Habibullah od premijera Indije Narendre Modija traži puštanje svoga goluba kojeg je Indija optužila za špijuniranje, piše BBC.

Habibullah, koji živi svega četiri kilometra dalje od indijsko-pakistanske granice, tvrdi da je goluba puštao u povodu Ramazanskog bajrama.

Policija je rekla da je golub na jednoj nozi imao prsten sa šifrom koju su pokušali provaliti. Pakistanac, međutim, tvrdi da je šifra zapravo njegov broj telefona.

Pakistanske dnevne novine Dawn pišu da muškarac posjeduje tucet goluba. Habibullah je za Dawn rekao da je njegov golub "simbol mira" te da Indija ne bi trebala "od nevinih ptica praviti žrtve".

Stanovnici jednog od sela u blizini međunarodne granice u dijelu pokrajine Kašmir koji kontrolira Indija goluba su uhvatili u ponedjeljak i odmah su ga predali policiji.

Ovo nije prvi puta da je pakistanski golub imao problema s indijskom policijom.

Jedan je bijeli golub uhićen svibnju 2015. godine nakon što ga je 14-godišnjak uočio u selu pored granice. Drugi je golub, pak, zaplijenjen u listopadu 2016. godine nakon što je kod njega pronađena poruka u kojoj se prijetilo Modiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:22