DENIS MEŽUJEV

Putin izgubio 40. visokog časnika u Ukrajini: ‘Dostojan je titule heroja za svoja djela...‘

Detalji o pogibiji potpukovnika Denisa Mežujeva nisu navedeni, a za sada nema ni službene ruske potvrde ovih ukrajinskih tvrdnji

Poginuli putpukovnik Denis Mežujev

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Prema medijskim izvješćima, Rusija je izgubila svog 40. visokog časnika otkako je Kremlj pokrenuo invaziju na Ukrajinu, koja je danas došla do 50. dana.

Potpukovnik Denis Mežujev, zapovjednik 1. gardijske sevastopoljske motorizirane streljačke pukovnije Crvena zastava, poginuo je u borbama, prema izvješćima koja stižu iz Rusije i Ukrajine.

Detalji nisu navedeni, a za sada nema ni službene ruske potvrde ovih ukrajinskih tvrdnji, no domoljubni ruski pjesnik Andrej Kovaljev poziva da se Mežujevu posthumno dodijeli najveća ruska čast, prenosi Evening Standard.

"Dostojan je titule heroja Rusije s obzirom na svoja djela", objavio je Kovaljev.

Još jedan izvještaj o njegovoj smrti objavljen je na društvenoj mreži Vkontakte ili VK, najvećoj društvenoj mreži u Rusiji. "Njegov sin može biti ponosan na svog oca".

Prema ukrajinskim tvrdnjama, Rusija je do sada izgubila ukupno sedam generala i 33 pukovnika u ratu u Ukrajini.

Razmjeri tih gubitaka, odnosno velikog broja poginulih časnika, također ukazuju na suprotno od onoga što tvrde ruske vlasti i sam predsjednik Vladimir Putin, a to je da "specijalna vojna operacija", kako rusku agresiju na Ukrajinu službeno naziva Moskva, ide prema planu.

Vjeruje se da ukupni ruski gubici od početka rata 24. veljače dosežu broj od oko 20.000 ljudi, no točna brojka nije poznata jer se sumnja da Moskva ne objavljuje realne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:51