UKRAJINCI TVRDE

Putin izgubio još jednog zapovjednika: ‘Ovo se Rusiji nije dogodilo još od Drugog svjetskog rata‘

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošlog je tjedna utvrdio da je Rusija tijekom rata u Ukrajini ostala bez četiri generala

Mariupolj; u krugu: Aleksej Šarov

 Stringer/Anadolu Agency/Anadolu Agency Via Afp; Nexta/Twitter

Oružane snage Ruske Federacije navodno su ostale bez još jednog zapovjednika, piše Slobodna Dalmacija.

Ukrajina tvrdi je smrtno stradao pukovnik Aleksej Šarov. Zapovjednik 810. gardijske zasebne brigade Žukova u sastavu ruskih marinaca navodno je ubijen u Mariupolju, gradu u kojem je u ruskoj opsadi zarobljeno više od 100.000 ljudi.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošlog je tjedna utvrdio da je Rusija tijekom rata u Ukrajini ostala bez četiri generala.

General bojnik Oleg Mitjaev navodno je poginuo kod Mariupolja, a krajnje desničarska pukovnija Azov tvrdi da ga je ubila. Mitjaev je zapovijedao 150. motoriziranom oružanom divizijom koja je bila bazirana u Rostovskoj oblasti te koja je oformljena 2016. godine.

Prema tvrdnjama ukrajinskih izvora, general bojnik Andrej Kolešnikov iz 29. armije ubijen je 11. ožujka. Okolnosti njegovog stradavanja nisu poznate.

Prema tvrdnjama Ministarstva obrane Ukrajine, general bojnik Vitalij Gerasimov, načelnik stožera 41. armije, ubijen je 7. ožujka kod Harkiva. Ukrajinska je vojska objavila zvučni zapis razgovora dvojice ruskih obavještajaca u kojem se spominje pogibija Gerasimova.

Generala bojnika Andreja Šuhovetskog, zamjenika zapovjednika u 41. kombiniranoj armiji, navodno je 3. ožujka ubio snajper.

Daily Mail donosi kako se radi o 5. pukovniku i 15. vrhovnog zapovjednika koje su Rusi izgubili od početka invazije. To su njihovi najveći vojni gubici od Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:16