OBITELJ

PUTIN JE I OPET VJEŠTO IZBJEGAO ODGOVOR NA PITANJE O PRIVATNOM ŽIVOTU 'Samo ste iznijeli činjenice, to nije dovoljno, čačkajte malo dublje...'

 
 Reuters, Screenshot Youtube

Ruski mediji već dugo špekuliraju o identitetu dviju kćeri ruskoga čelnika Vladimira Putina, koje je dobio u braku s Ljudmilom Putin, a jučer je tijekom tradicionalne godišnje konferencije za novinare ponovno zaobišao to pitanje.

Izvori poznati Reutersu najprije su rekli, pa povukli svoje izjave, da je jedna od Putinovih odraslih kćeri Katerina Tihonova, koja vodi projekte koji se financiraju iz državnog proračuna, a također se natječe kao plesačica akrobatskog rock’n’rolla.

Još prije su mediji pisali da je njegova starija kći Marija Voroncova, djevojački Maria Faassen, koja se bavio biomedicinom.

Nijedna od njih dvije međutim ne želi potvrditi da im je otac Vladimir Putin, a ruski predsjednik, jako malo priča o svom privatnom životu. Jedina stvar koju je Putin svojedobno priznao jest da mu obje kćeri žive u Rusiji te da nisu javne ličnosti.

Putina su jučer pressici pitali o tome u kakvom je odnosu s Voroncevom i Tihonovom u kontekstu poslovnih veza.

- Postavili ste mi pitanje, vezano za posao. Spomenuli ste jednu ženu, spomenuli ste drugu. Samo ste iznijeli neke činjenice. To nije dovoljno, kopajte malo više i shvatit ćete kakvim se poslom one bave, imaju li uopće posao, tko što posjeduje i tko pomaže kome, odgovorio je Putin, ne izgovorivši njihova imena.

Kkao su mediji ranije pisali, Marija je udana za bogatog ruskog bankara Kirila Shamalova čiji je otac dugogodišnji Putinov prijatelj. Par posjeduje brojne nekretnine u Rusiji i inozemstvu. Katerina je navodno direktorica Fondacije za nacionalni i intelektualni razvoj, zatim Nacionalnog intelektualnog centra za rezerve, a vodi i Inopraktiku, znanstveni centar vrijedan 1,7 milijardi dolara na Moskovskom državnom sveučilištu.

Putin također nikada nije potvrdio svoju, navodno dugogodišnju ljubavnu vezu s bivšom ruskom gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Prema pisanju medija, ona mu je ove godine rodila i blizance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:32