ZNA SE I NASLJEDNIK

‘Putin je na samrti! Ima težak oblik karcinoma, živ je samo zahvaljujući lijekovima sa Zapada‘

Liječnici daju sve od sebe kako bi spasili ruskog predsjednika, ali vjeruju da mu je ovo posljednja godina na vlasti

Vladimir Putin

 Valery Sharifulin/Afp

Ukrajinski mediji ponovno su se raspisali o teškoj bolesti ruskog predsjednika. Tvrde da je Vladimir Putin na samrti, boluje od teškog oblika karcinoma te ga, da ironija bude veća, samo zapadnjački lijekovi održavaju na životu kako bi nastavio svoju invaziju na Ukrajinu.

- Reći ću vam nešto vrlo direktno. Bez inozemnih lijekova on više ne bi bio u javnom životu. To je potpuno jasno! A te lijekove prima unatoč sankcijama Zapada. Koristi najmodernije lijekove koje mu Rusija ne može pružiti. Unatoč tomu, kraj mu je blizu, jer protiv tako teške bolesti nema "vječnog" lijeka - rekao je ukrajinskim medijima ruski povjesničar i politički analitičar Valerij Solovjev, a prenosi britanski Daily Mail.

No, što ako je to zbilja istina i ako ruski predsjednik napusti ovaj svijet u roku od godine dana? Tko će voditi ovu svjetsku velesilu, tko će nastaviti rat s Ukrajinom?

List navodi kako je prvi na listi malo poznati ministar poljoprivrede, Dmitrij Patrušev. Ovaj 45-godišnjak sin je jednog od najbližih Putinovih suradnika, 71-godišnjeg bivšeg šefa zloglasne tajne službe FSB, Nikolaja Patruševa. Njega se smatra jednim od glavnih arhitekata invazije na Ukrajinu. Druga je mogućnost da vlast preuzme 50-godišnji Aleksej Dumin, bivši Putinov tjelesni čuvar i bivši doministar obrane.

Solovjev nije htio otkriti gdje se nalaze "ne-ruski" doktori koji brinu o Putinu, ali je rekao da im ruski predsjednik izuzetno vjeruje, kao i da je liječenje pod strogom paskom moskovskih stručnjaka.

Daily Mail navodi kako su već ranije u medijima objavljivane teze kako je Putin ovisan o lijekovima iz Izraela, također navodeći da boluje od raka.

Solovjev tvrdi kako je Putinovo teško zdravstveno stanje vrlo jasno vidljivo, odnosno, da se na snimkama njegovih nastupa mogu primijetiti problemi s kretanjem. Stručnjak, štoviše, tvrdi da se Putin nedavno liječio od karcinoma crijeva, no da je u međuvremenu razvio i Parkinsonovu bolest.

Kaže da načinom njegova liječenja trenutno upravljaju isključivo liječnici izvan Rusije.

Solovjev ide toliko daleko da je, prema njegovom mišljenju, ruski predsjednik toliko bolestan da neće preživjeti proljeće. No, ako i ostane živ, bit će toliko slab da neće moći obnašati vlast.

- A ima onih koji će to htjeti - kaže, dodajući da su ovo Putinovi posljednji mjeseci.

- Ako sada ništa ne poduzme, elite će se udaljiti od njega. Ne samo da će se udaljiti nego će mu se usprotiviti. Za mene, nasljednik je, logično, samo jedan - Patrušev - tvrdi Solojev za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:56