CURE PIKANTERIJE

‘Putin je namjerno doveo tu zgodnu prevoditeljicu, samo kako bi zbunio Trumpa!‘

Detalje iz knjige ‘I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House‘ objavili su američki mediji
Prevoditeljica, Putin i Trump
 Afp

- Ruski predsjednik Vladimir Putin poveo je sa sobom atraktivnu prevoditeljicu koja bi odvratila pažnju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na njihovom sastanku 2019. godine, a Trump je rekao Putinu da će se ponašati oštro pred kamerama, no kad novinaru napuste prostoriju onda se mogu 'privatno lijepo igrati i razgovarati” - otkriva bivša dužnosnica Bijele kuće Stephanie Grisham u njezinoj nadolazećoj knjizi.

- U redu, s Vama ću se nekoliko minuta ponašati malo oštrije, no to je za kamere. Nakon što oni odu, razgovarat ćemo. Razumijete? - rekao je Trump Putinu kad su se u lipnju 2019. godine sastali u Japanu na G20 skupu, ispričala je Grisham.

Knjigu „I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House” pribavili su The Washington Post i The New York Times, a na policama knjižara naći će se 5. listopada.

image
Kremlin Press Office/Handout

Grisham je bila pomoćnica u kampanji 2016., a ubrzo je postala glasnogovornica prve dame Melanije Trump. Od srpnja 2019. do travnja 2020. proglašena je tajnicom za medije i direktorom komunikacija u Bijeloj kući.

Zatim se vratila u Istočno krilo kako bi ponovno bila glasnogovornica prve dame, a u novoj knjizi, otkrila je odgovore na brojna pitanja i prepričala neke od najupečatljivijih trenutaka iz Trumpovog mandata.

image
Brendan Smialowski

Na sastanku u Japanu 2019. godine, Trump ga je razigrano grdio i mahao prstom prema Putinu pred kamerama govoreći ruskom čelniku da se "ne miješa u izbore" prije nego što su 90 minuta mirno pričali iza zatvorenih vrata bez prisutnih novinara.

Prema Timesu, Grisham je razgovarala s Fionom Hill, administrativnom stručnjakinjom za Rusiju koja je objasnila što je Putin napravio kako bi zbunio Trumpa.

image
Brendan Smialowski

- Kad je sastanak počeo, Fiona Hill se nagnula i pitala me jesam li primijetio Putinovu prevoditeljicu, vrlo atraktivnu brineta s dugom kosom, lijepim licem i prekrasnom figurom - napisala je Grisham.

- Nastavila mi je pričati da sumnja da je Putin osobno odabrao tu ženu da odvrati pozornost našeg predsjednika – rekla je.

Brineta s plavom haljinom slijedila je Putina u sobu dok ruski čelnik pozdravlja američku delegaciju u Osaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2022 04:47