OBJAVIO KREMLJ

Putin naredio da se ruskim vojnicima isplati jednokratna pomoć, evo o kojem je iznosu riječ

Putin je naredio jednokratnu isplatu 24.000 kuna za regularne pripadnike vojske s ugovorom i one unovačene da se bore u Ukrajini
 Mikhail Klimentyev/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u četvrtak jednokratnu isplatu 195.000 rubalja (otprilike 24.000 kuna) za regularne pripadnike vojske s ugovorom i one unovačene da se bore u Ukrajini, objavio je Kremlj.

Moskva je prošlog tjedna rekla da je „djelomična mobilizacija“ 300.000 rezervista završila, no priznala je da je bilo poteškoća.

Više od 2000 ljudi uhićeno je na prosvjedima uslijed negodovanja javnosti zbog slučajeva mobilizacije unatoč izuzećima zbog medicinskih razloga ili nedostatka vojnog iskustva.

Putin je u odredbi objavljenoj na internetskim stranicama Kremlja rekao da je svrha isplate “pružiti dodatne mjere socijalne podrške” pripadnicima redovnih oružanih snaga s ugovorom i regrutima. Nisu pružene dodatne pojedinosti.

Minimalna mjesečna plaća za vojnike s ugovorom iznosi 160.000 rubalja (nešto manje od 20 tisuća kuna), što je gotovo tri puta više od prosječne plaće u Rusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 07:20