RUSKI PREDSJEDNIK

PUTIN NOMINIRAN ZA NOBELA ZA MIR 'Riješio je krizu u Siriji'

Ruski predsjednik Vladimir Putin i službeno je nominiran za Nobelovu nagradu za mir zbog svojih zasluga za rješavanje krize u Siriji, a prijedlog je došao od ruske aktivističke skupine koja se zove Međunaroda akademija za duhovno jedinstvo i suradnju među ljudima svijeta.

Čovjek koji je vodio državni i vojni aparat koji stoji iza nedavnog napada na Gruziju, te kojeg sve međunarodne udruge za ljudska prava optužuju za višestruka kršenja ljudskih prava svojih građana, tako bi se mogao naći u društvu Nelsona Mandele, Lecha Walese i Majke Tereze. Kako tvrdi spomenuta udruga, Putin "aktivno promiče rješavanje svih sukoba koji se pojave na planeti".

Akademija je, inače, jedna od organizacija koja ima pravo slati Odboru za Nobleove nagrade nominacije i njihov je prijedlog, objavio je jučer potpredsjednik Akademije Beslan Kobakhiya, već poslan u Norvešku.

Potporu nominaciji Putina dao je i ruski glazbenik i političar Josif Kobzon koji je rekao kako je "njihov predsjednik sigurno dostojniji te nagrade nego Barack Obama koji je odobrio američke napade na Irak i Afganistan"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:37