POSRNULI SEAGAL

Putin odlikovao svojeg omiljenog američkog glumca: ‘Predsjedniče, molim se da dobijete ljubav i poštovanje‘

Dok mu je karijera bila na zalazu, Seagal se polako približavao autoritarnim čelnicima, među kojima i kremaljskom

Vladimir Putin i Steven Seagal, arhivska fotografija

 Alexey Druzhinin/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je odlikovao američkog glumca Stevena Seagala, bivšu holivudsku zvijezdu koja se zadnjih godina prometnula u aktivnog branitelja ruskog predsjednika i, od nedavno, njegove ofenzive na Ukrajinu.

Putin je potpisao izvršnu uredbu o odlikovanju glumca "Redom prijateljstva" za njegov "golem doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne suradnje", navodi se u dokumentu objavljenom na službenoj mrežnoj stranici ruske vlade.

Steven Seagal (70), stručnjak za aikido, bio je zvijezda američkih akcijskih filmova 1980-ih i 90-ih.

Dok mu je karijera bila na zalazu, Seagal, rođen u Lansingu, u državi Michiganu, polako se približavao autoritarnim čelnicima, među kojima i kremaljskom.

Godine 2016. iz ruku Vladimira Putina primio je rusku putovnicu, zadržavši američko državljanstvo. Od tada živi u Rusiji, gdje se 2021. učlanio u nacionalističku stranku.

U kolovozu 2022. posjetio je istok Ukrajine, gdje se sastao s vođom proruskih separatista u Donecku, Denisom Pušilinom i pružio mu potporu.

U listopadu prošle godine, za Putinov 70. rođendan, Seagal je snimio video s porukom potpore ruskom predsjedniku, kojeg je nazvao "jednim od najvećih svjetskih državnika".

"Iskreno se nadam i molim se da dobije potporu, ljubav i poštovanje koji mu trebaju. I da se sve sadašnje nevolje uskoro završe, da živimo u svijetu u kojemu će vladati mir", poručio je Seagal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 17:21