VELEBNA REZIDENCIJA

Putin poslao tisuće Rusa u rat pa otišao na - spa tjedan: ‘Odlučio je odmoriti dušu i tijelo‘

Izvor iz Kremlja navodi da se Putin još od srijede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti

Rezidencija Valdaj

 Profimedia/

Vladimir Putin u srijedu ujutro poslao je tisuće i tisuće Rusa u rat u Ukrajinu i nakon toga otišao na - spa-tjedan! Nezavisni ruski mediji pišu da je ruski predsjednik nakon niza šokova odlučio odmoriti tijelo i dušu u rezidenciji na jezeru Valdaj. O tome svjedoče tri izvora upoznatih s predsjednikovim rasporedom.

image

Rezidencija Valdaj

Navalny Website/Willwest News/Profimedia/Navalny Website/Willwest News/Profimedia

Putinova snimka u kojoj je proglasio ‘djelomičnu mobilizaciju‘ objavljena je u 8 ujutro, ali gotovo je sigurno da je video unaprijed snimljen jer ruski predsjednik obično u to doba spava. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gdje je posjetio tehničku školu i jedan koncert. Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio napraviti pauzu u javnom djelovanju i otići na odmor koji će trajati najmanje tjedan dana.

S druge strane, insajderi iz Kremlja tvrde da će press služba u idućim danima objavljivati video snimke Putina u društvu raznoraznih suradnika, ali navodno su sve te snimke unaprijed snimljene te na taj način Moskva želi stvoriti dojam da predsjednik kontinuirano radi. Jedna ta snimka već je objavljena, a na njoj se Putin druži sa starim suborcem Vitalijem Mutkom.

image

Rezidencija Valdaj

Navalny Website/Willwest News/Profimedia/Navalny Website/Willwest News/Profimedia

Putinov pravi povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka kada ide u posjet jednoj velikoj industrijskoj regiji, doznaje jedan od sugovornika upoznat s Putinovim rasporedom. Drugi izvor iz Kremlja navodi da se Putin još od srijede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti. Pokraj velebne kuće nalazi se trokatni spa kompleks s blatnom kupkom i bazenom. U ovom dijelu nalazi se i hokejaško igralište, gdje predsjednik Rusije voli okupljati prijatelje i igrati hokej.

Znakovito je bilo da se Putin nije pojavio na takozvanom ‘Z koncertu‘ u centru Moskve u znak podrške referendumima na okupiranim dijelovima Ukrajine. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je bio upitan zašto predsjednik tamo nije došao, a on je dao očekivan odgovor - imao je posla u Kremlju.

image

Rezidencija Valdaj

Navalny Website/Willwest News/Profimedia/Navalny Website/Willwest News/Profimedia

- Ako mislite da je na odmoru u Valdaju, to je netočno - rekao je Peskov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:45