POTPISAO DEKRET

Putin priprema ekonomski protuudar Zapadu: ‘Sastavljamo popis proizvoda i sirovina čiji će izvoz i uvoz biti zabranjen!‘

Ruski predsjednik svojoj je vladi dao dva dana da mu sastavi listu proizvoda koji će se naći pod embargom do kraja godine

Vladimir Putin

 Photo by Andrey Gorshkov/Sputnik/Sputnik via AFP

Rusija je od početka invazije na Ukrajinu suočena s čitavim nizom mjera i sankcija, od zatvaranja zračnog prostora, suspenzija iz raznih međunarodnih organizacija pa do odustajanja velikih kompanija od poslovanja u toj državi. U utorak su Sjedinjene Države objavile da uvode i zabranu uvoza svih ključnih ruskih energenata, a nedugo nakon što je to objavio predsjednik Joe Biden, iz Kremlja su priopćili kako ruski predsjednik Vladimir Putin priprema odgovor na sve dosad uvedene mjere.

Kako se navodi u priopćenju, Putin je potpisao dekret o primjeni "specijalnih ekonomskih mjera na polju vanjske ekonomske djelatnosti kako bi se osigurala sigurnost države".

Dekretnom se nalaže da se do 31. prosinca uvede zabrana izvoza i uvoza iz Rusije svih proizvoda i sirovina čiji će popis utvrditi vlada koja je dobila zadatak da listu sastavi u roku od dva dana.

Tada će biti jasnije i kakav je to konkretan odgovor Moskva pripremila kao protuudar na sankcije koje joj je dosa uveo Zapad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:28