SVALIO KRIVNJU NA GENERALE

Putin priznao da bi invazija na Ukrajinu mogla ići brže: ‘Plan je osmislio Glavni stožer, ja nemam nikakav vojni čin‘

Ruski predsjednik priznao je i da zapadne sankcije nanose ekonomsku štetu njegovoj državi, ali je uvjeren da će one zapravo ujediniti ruski narod

Vladimir Putin

 Mikhail KLIMENTYEV/Sputnik/AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin inzistirao je u utorak na press konferenciji koju je održao sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom da "specijalna vojna operacija", kako on službeno naziva invaziju na Ukrajinu, protječe "ritmično i mirno, uz minimizaciju gubitaka".

- Kada je riječ o tijeku operacije, čujem pitanja "može li to brže?". Može. Ali to ovisi o intenzitetu borbene operacije, a intenzitet borbenih djelovanja je, nažalost, povezan s gubicima, izjavio je Putin.

- Naš je zadatak ostvariti, postići sve ciljeve, kako bi se minimizirali gubici. Radit ćemo ritmično, mirno i po planu koji je prvotno bio predložio Glavni stožer, istaknuo je Putin.

Ruski predsjednik tvrdi da svi ruski vojnici i časnici koji sudjeluju u operaciji u Ukrajini zapravo štite Rusiju, a pritom je rekao da nema potrebe ponavljati se navodeći da je cilj djelovanja u pojedinim dijelovima Ukrajine bio izvesti napad i uništiti vojnu infrastrukturu.

- Pozorno pratim diskusije koje se odvijaju u našem društvu u inozemstvu. Nište ne trebamo skrivati od javnosti, ali valja objektivno pratiti borbena djelovanja, izjavio je.

- Zapad ne razumije da poteškoće samo dovode do ujedinjavanja ruskog naroda. Oni su silno htjeli da se sve što se odvija odrazi na unutrašnje političke procese u Rusiji, ali oni uvijek pogrešno procijene, ne shvaćajući da se ruski narod u teškim uvjetima uvijek ujedinjuje. Vidjet će oni još to. A kod njih su problemi, pak, neizbježni, ustvrdio je Putin priznajući da su sankcije Rusiji ipak stvorile probleme.

- Da, u pojedinim sektorima neće biti lako, ali izborit ćemo se s tim poteškoćama, poručio je.

- Kao što znate, ja nemam generalski čin, nemam nikakve vojne činove, ali vjerno služim svome narodu, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:32