IZAZVAO KAOS NA MREŽAMA

Putin se na Lužnjikiju za ‘univerzalne vrijednosti‘ svih Rusa borio u dizajnerskoj jakni od 95 tisuća kuna

Ruski čelnik odjenuo se u Loro Piana jaknu čija je cijena čak 25 puta veća od prosječne mjesečne plaće u Rusiji

Vladimir Putin

 Sergei GUNEYEV/POOL/AFP

Odjevni izbor ruskog predsjednika Vladimira Putina, u kojem se pojavio na skupu na stadionu Lužnjiki, mnogima je upao u oči. Naime, ruski čelnik odjenuo je Loro Piana jaknu čija je cijena čak 25 puta veća od prosječne mjesečne plaće u Rusiji, prenio je britanski Daily Mail.

Skupocjena jakna talijanskog brenda košta čak 1,5 milijun rubalja (oko 12.600 eura odnosno 95 tisuća kuna), što je više nego dvostruko više od prosječne godišnje plaće u Rusiji. Ona je 2021. godine iznosila 678.000 rubalja.

"Vladimir Putin bjesnio je protiv Zapada i hvalio se kako se bori za 'univerzalne vrijednosti' svih Rusa u dizajnerskoj jakni koja stoji oko 10.200 funti dok se njegovi građani suočavaju s povratkom u siromaštvo iz sovjetske ere", napisao je Daily Mail.

"Poludjele" su i društvene mreže.

"Putin protiv Zapada u jakni od 12.700 eura", glasila je jedna od objava na Twitteru.

image

Vladimir Putin

Ramil SITDIKOV/POOL/AFP

Daily Mail isto tako podsjeća na činjenicu da bi zbog nametnutih sankcija financijsko stanje prosječnog Rusa ili Ruskinje trebalo postati još gore nego sad te da se godišnja inflacija u Rusiji ubrzala na 12,54 posto do 11. ožujka. Nisu propustili navesti ni kako je svoje poslovanje u Rusiji obustavilo niz dizajnerskih brendova.

Ovo inače nije prvi put da Putin pribjegava spomenutom brendu. Već je "uhvaćen" u Loro Piana tenisicama koje koštaju 61.550 rubalja, odnosno oko četiri tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:06