RUSKI ŠEF DRŽAVE

PUTIN SVE OŠTRIJI 'Ukrajinska vojska? Kakva ukrajinska vojska? Pa to je NATO-ova legija stranaca!'

 AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je ukrajinsku vojsku 'NATO-ovom legijom stranaca kojoj nije cilj braniti ukrajinske interese već, zaustaviti Rusiju od širenja'. Isto tako, Putin je optužio Ukrajince da su iskorstili nedavno primirje samo kako bi ojačali snage.

- Tko se uopće bori u Ukrajini? Stalno se priča o nekakvoj ukrajinskoj vojsci, ali ruku na srce, to nema veze s vezom. Veliki dio te vojske čine tzv. 'dobrovoljne jedinice'. Ukratko, to je NATO-ova legija stranaca kojoj uopće nije cilj obrana ukrajinskih interesa. Njihov cilj je nešto drugo - rekao je zagonetni ruski predsjednik za AFP i nastavio izlaganje.

- Koji cilj? Geopolitičko urušavanje Rusije! Službenom Kijevu nije do mirnog rješavanja problema, ne žele zaustaviti sukobe političkim sredstvima. Za razliku od nas... - rekao je Putin.

Kasnije je stigla reakcija Sjevernoatlantskog pakta, u kojem su Putinovu izjavu nazvali besmislicom, a glavni tajnik Jens Stoltenberg ruskog je šefa države pozvao da prekine podupirati separatiste na ukrajinskom istoku. 'U Ukrajini nema nikakve NATO-ove legije, jedine strane snage u Ukrajini su ruske', rekao je Stoltenberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 13:49