BILATERALNI ODNOSI

Putin za državnu televiziju: Želim s Bidenom obnoviti osobne kontakte, uspostaviti izravan dijalog

Biden će se sastati s Putinom 16. lipnja u Ženevi na samitu u vrijeme zategnutih bilateralnih odnosa u pogledu širokog raspona pitanja.
Joe Biden i Vladimir Putin
 Alexander Nemenov/AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako očekuje da će njegov samit s američkim predsjednikom Joeom Bidenom pomoći u uspostavi dijaloga između dviju zemalja i osobnih kontakata, izvijestila je u nedjelju novinska agencija Interfax.

Biden će se sastati s Putinom 16. lipnja u Ženevi na samitu u vrijeme zategnutih bilateralnih odnosa u pogledu širokog raspona pitanja.

"Obnoviti naše osobne kontakte, odnose, uspostaviti izravan dijalog, stvoriti stvarno funkcionalne mehanizme na onim područjima koja predstavljaju zajedničke interese ...", citirao je Interfax Putina u izvatku iz intervjua za državnu televiziju koji će biti emitiran kasnije.

Putin je također rekao da bi Rusija bila spremna predati kibernetičke kriminalce Sjedinjenim Državama ako Washington učini isto za Moskvu i ako dvije sile postignu sporazum o tome, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Bijela kuća je rekla da će američki predsjednik Biden na samitu s Putinom u Ženevi otvoriti pitanje hakerskih napada koji dolaze iz Rusije.

"Ako se dogovorimo za izručenje kriminalaca, onda će naravno Rusija to učiniti, učinit ćemo to, ali samo ako se i druga strana, u ovom slučaju Sjedinjene Države, složi s istim i izruči kriminalce Ruskoj Federaciji, rekao je Putin, prenosi agencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:10