RUS POTPALJUJE

Putinov čovjek u Beogradu: Ovdje je kao na Majdanu, pučisti djeluju u dva smjera, ovo je hibridni rat

- Želim naglasiti da su antibeogradske snage djelovale gotovo sinkronizirano, poručio je Alexander Botsan-Harčenko

Skup ‘Srbija protiv nasilja‘ u Beogradu

 Robert Fajt/Cropix

Ruski veleposlanik u Srbiji Alexander Botsan-Harčenko rekao je u utorak kako protivnici srpskog predsjednika Aleksandra Vučića pokušavaju organizirati puč u stilu Majdana (izraz ‘Majdan‘ skovan je prema nazivu središnjeg Trga neovisnosti u Kijevu, a označava protuvladine nerede).

- Ovo je dio hibridnog rata. Želim naglasiti da su antibeogradske snage djelovale gotovo sinkronizirano, djeluju na dva fronta, a to je situacija na Kosovu i pokušaji majdanskog udara ovdje u Beogradu, rekao je Harčenko, prenosi Tass i dodaje da je u Beogradu 28. svibnja održan protuvladin skup. Prosvjednici su se okupili u blizini zgrade nacionalne televizije, a bio je to četvrti takav skup u posljednjih mjesec dana.

Skupovi pod nazivom ‘Srbija protiv nasilja‘ održani su 8., 12. i 19. svibnja u Beogradu nakon dvije pucnjave koje su se uzastopno dogodile u Srbiji: u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘, kada je 13-godišnji dječak ubio devet svojih vršnjaka i zaštitara škole te ranio još sedam osoba, te u Mladenovcu, gdje je naoružani muškarac ubio osam i ranio 14 osoba. Tass piše kako su građani tražili ostavke odgovornih i zatvaranje nekih provladinih medija koji propagiraju nasilje i mržnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 12:08