KAKVA GREŠKA!

Putinov novinar ponosno pokazivao moćno rusko oružje. Idućeg dana Tulipan je razoren u komadiće

Aleksandr Kots je ponosno pokazivao samohodni teški minobacač 2S4 Tyulpan i tako, nehotice, pomogao ukrajinskim snagama

Razoreni Tulipan

 Twitter/

Novinar blizak Kremlju je izvjaštavajući iz Donbasa slučajno odao poziciju velikog ruskog minobacača, nakon čega ga je Ukrajina dan kasnije digla u zrak, pokazuju dramatične snimke dronom, piše Daily Mail.

Aleksandr Kots je ponosno pokazivao samohodni teški minobacač 2S4 Tulipan 240 mm u propagandnom izvješću iz Severodonjecka odakle je izvještavao nakon što je premješten iz Mariupolja.

To je bio minobacački sustav najvećeg kalibra u službi, koji ispaljuje ogromne granate F864 od 130 kilograma i dometa od 10 kilometara.

Kotsovo izvješće iz Rubižnje, namijenjeno Rusima kod kuće, prikazalo je divovski minobacač iz nekoliko kutova, koji također može ispaliti laserski navođene metke Smel'chak, nuklearne granate 3B11 i 308 raketa.

No, manje od 24 sata nakon emitiranja njegove priloga, ukrajinske snage su raznijele minobacač u komade, te se radosno pohvalile svojim uspjehom.

Ogromni minobacač tako nestaje u ogromnoj vatrenoj kugli, nakon čega njegovo streljivo dodatno detonira, vidi se na snimci.

To je prvi potvrđeni ruski gubitak minobacača 2S4 od početka invazije, iako Kremlj navodno ima još 400 minobacačkih sustava u rezervi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:29