OMILJEN U RUSIJI

Putinov propagandist oduševljen izjavom Milanovića: ‘Dobro da ima ovakvih ljudi!‘; HDZ: ‘Zoran nas želi u ruskom svetu‘

Solovjov je na Milanovićeve izjave o proxy ratu kazao da to ‘ne govori neki zadnji čovjek u Europi, već predsjednik Hrvatske‘

Zoran Milanović

 Ivana Nobilo/Cropix

Glavni Putinov propagandist, Vladimir Solovjov, u svojoj je emisiji na ruskom državnom kanalu Rusija 1 nahvalio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića te emitirao njegovu izjavu u kojoj je ovaj rekao da ‘Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy (posrednički) rat protiv Rusije‘.

‘Koliko god na Zapadu pokušavali uvjeriti svijet da se ne spremaju postati jedna od strana u sukobu, svi odavno razumiju da je rat u punom jeku‘, rekao je Solovjov i dodao kako to ‘ne govori neki zadnji čovjek u Europi, već predsjednik Hrvatske‘.

Na snimci emitiranoj u emisiji, Milanović kaže sljedeće:

‘Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završi kao Afganistan‘, rekao je Milanović.

‘Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?‘, kazao je hrvatski predsjednik.

Solovjov je, dakako, bio oduševljen Milanovićevim izjavama, a jedan od gostiju u studiju, predsjednik odbora za obranu u ruskom parlamentu Andrej Kartapolov, kazao je: ‘Dobro je što se uopće pojavljuju političari koji počinju razmišljati o vlastitom narodu, kao predsjednik Hrvatske.‘

Spomenuta emisija Vladimira Solovjova emitirana je 16. siječnja, a možete je pogledati OVDJE.

HDZ: ‘Milanović heroj ruskih režimskih medija‘

Da je ruski propagandist Vladimir Solovjov isticao izjave Milanovića o ratu u Ukrajini, nije promaklo ni HDZ-u.

Na Facebook stranici stranke tako je objavljeno sljedeće:

‘IZ RUSIJE S LJUBAVLJU. Karijes s Pantovčaka opet je heroj u ruskim režimskim medijima. Kako i ne bi hvalili i slavili Zorana ‘Lex Perković‘ Milanovića kada podjednako kao Kremlj vrijeđa Njemačku te je osuđuje zbog isporuke borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini, kada gorljivo širi teze koje je već izrekao Putinov glasnogovornik Peskov. Obojica najavljuju da će ti tenkovi ‘izgorjeti‘, a čovječanstvu prijete - kako bi se zaustavilo slanje pomoći Ukrajini - ‘novim svjetskim (nuklearnim) ratom‘.

Pritom Milanović očito mrske mu Nijemce podsjeća ‘da su već pokušali ratovati s Rusijom‘, aludirajući na Hitlera - slično kao kada je Ukrajincima podmetao ‘nacizam‘ zato što ne pristaju biti porobljeni. Tvrdi i da će isporuka njemačkih i američkih tenkova Ukrajini ‘samo produžiti sukob‘ (hm, sukob, ne agresija ili invazija). U prijevodu - traži da Kijev kapitulira!

Milanović sada već posve otvoreno radi u interesu ruske agresije i Putinova nedemokratskog režima, a protiv Ukrajine, Europe (koju je opet obasuo uvredama) i Zapada. Želi Hrvatsku u ‘ruskom svetu‘. Ali ne brinite: i dalje će ga podržavati Grbin & Grmoja, i dalje će tvrditi da u njegovim izjavama ‘ne vide ništa sporno‘, poručili su iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:14