POJAVILE SE FOTOGRAFIJE

Putinova ljubavnica sve češće se pojavljuje u javnosti, pod jakim osiguranjem stigla u Sibir: Šuška se o novoj ulozi...

Bivša gimnastičarka trenutačno je šefica jednog medicinskog konglomerata u vlasništvu oligarha koji je odan Putinu

Vladimir Putin i Alina Kabaeva

 Profimedia

Alina Kabajeva (39), bivša gimnastičarka i ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina, pojavila se na gimnastičkom Evgeniya kupu u Omsku u Sibiru, koji je organiziran za djecu iz ukrajinskih područja koje je okupirala Rusija. Bivša osvajačica zlatne olimpijske medalje, koju se rijetko može vidjeti u javnosti, pozirala je uz mlade sportaše i druge članove žirija.

Kabaeva se navodno dugo skrivala u Švicarskoj, gdje je 2015. godine, šuška se, rodila jedno od Putinove djece. No njezina putovanja na Zapad sad su drastično ograničena zbog sankcija nametnutih Rusiji.

Daily Mail piše kako je Alina u Omsk odletjela pod jakim osiguranjem, no zasad nije poznato koliko dugo će ostati u Sibiru.

A već neko vrijeme špekulira se kako Kabaeva cilja na glavnu političku ulogu u Putinovu režimu. Prema jednoj teoriji, ona želi naslijediti predsjednicu državnog senata za Vijeće Federacije, Valentinu Matvijenko (74), najvišu dužnosnicu u Putinovom okruženju, za koju mnogi smatraju kako je spremna za odlazak mirovinu.

image

Alina Kabaeva

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

- Takav nepotistički potez u konačnici bi mogao značiti i da Kabaeva želi naslijediti Putina na mjestu predsjednika - piše Daily Mail. Bivša gimnastičarka trenutačno je šefica jednog medicinskog konglomerata u vlasništvu oligarha koji je odan Putinu.

Smatra se da su ruski predsjednik i Alina u vezi još od 2008. godine, a Putin je tad još bio u braku s bivšom ruskom prvom damom Ljudmilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 12:47