PANDORA PAPERS

Putinova navodna ljubavnica teška je 100 milijuna dolara!

Krivonogikh ima imovinski portfelj u iznosu od 100 milijuna dolara, a on uključuje luksuzne stanove u Sankt Petersburgu i Moskvi te jahtu
Putin, Monte Carlo
 Afp, Profimedia

Pandora papers, dokumenti koji su otkrili tajna ''prekomorska'' bogatstva svjetskih lidera, na vidjelo su doveli i neke ljubavne afere. Među njima je navodna ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina koja ima na raspolaganju imovinu u vrijednosti od sto milijuna američkih dolara. Pregled gotovo 12 milijuna dosjea pribavljenih od 14 tvrtki širom svijeta otkrio je kako su bogati svjetski čelnici koristili račune poreznih oaza za poslovanje i prikupljali ogromne svote novca.

Dokumenti su povezali ruskog predsjednika Vladimira Putina sa skrivenom imovinom u Monaku, a Guardian je daljnjom analizom otkrio da jedna od sumnjivo stečenih imovina pripada Svetlani Krivonogikh.

Transakcija iz 2003. godine otkriva da je offshore tvrtka Brockville Development Ltd. koju kontrolira navodna Putinova ljubavnica kupila luksuzni stan tik iznad monaškog kasina za 3,6 milijuna eura. Ltd. Brockville Development Ltd. offshore je tvrtka koja je registrirana na Britanskim Djevičanskim otocima. Brockville je pak bio u vlasništvu dvaju drugih subjekata registriranih u Panami -Sefton Securities i Randor Investments SA.

Krivonogikh je kao vlasnica luksuznog stana na četvrtom katu imala na raspolaganju dva parkirna mjesta, korištenje bazena u kompleksu Monte Carlo Star i pogled na luksuzne megajahte u marini.

Nedavno je otkriveno da je Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova i ikona obiteljskog i tradicionalnog čovjeka Rusije, imao svoju tajnu obitelj i ljubavnicu, a čini se i da njegov šef nije bio u potpuno nevin.

Krivonogikh ima imovinski portfelj u iznosu od 100 milijuna dolara, a on uključuje luksuzne stanove u Sankt Petersburgu i Moskvi te jahtu.

Prema medijskim izvještajima, Svetlanino porijeklo je skromno. Odrasla je u stanu gdje se kuhinja i kupaonica dijelila s pet obitelji. Tijekom studija poslovanja radila je kao čistačica u trgovini. Krajem 90-ih upoznala je Vladimira Putina i od tada se njen život preokrenuo. U 2020. godine nezavisna ruska istraživačka agencija Proekt tvrdila je da je Krivonogikh uspostavila prijateljstvo s Putinom dok je bio zamjenik gradonačelnika Sankt Petersburga. Navodno je postala Putinova ljubavnica.

Bez obzira na prirodu njihovog odnosa, sigurno je da su imali bliski odnos što dokazuju zajednička putovanje istim zrakoplovom dok se Putin 90-ih uspinjao prema vlasti. 1998. godine on je postao šef ruske špijunske agencije FSB, zatim premijer, a 2000. predsjednik. Tri godine kasnije, u ožujku 2003. godine Krivonogikh je rodila kćer Elizavetu. Prema tvrdnjama Proekta, ona je Putinova kćer.

Kremlj nije komentirao Putinov privatni život, a u javnosti je poznato da on i njegova supruga Ljudimila imaju dvije kćeri, Mašu i Katerinu. Par se razveo 2013. godine. Luiza na društvenim mrežama često objavljuje fotografije o svom luksuznom životu, putovanjima i zabavama. Ali, ona je oduvijek izbjegavala pitanja o Putinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:07