‘NAJFLEKSIBILNIJA RUSKINJA‘

Putinova navodna ljubavnica u nekretninskom šopingu usred druge najmoćnije članice NATO-a: ‘Sve je išlo preko Erdogana!‘

Leonid Nevzlin, izraelski poduzetnik rođen u Rusiji i veliki protivnik ruskog predsjednika, nije pružio konkretne dokaze za tvrdnje

Vladimir Putin i Alina Kabajeva/Arhivska fotografija

 Kremlin.ru/Willwest News/Profimedia/Kremlin.ru/Willwest News/Profimedia

Šire se nagađanja da ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina ima dvije nove luksuzne kuće u državi članici NATO-a, Turskoj, barem sudeći prema jednom ruskom oporbenom izvoru.

Osvajačica olimpijske zlatne medalje, 39-godišnja Alina Kabajeva, posjeduje ljetnikovac u južnoj Turskoj i kuću u Istanbulu, kako se navodi, prenosi Daily Mail.

Kupovina nekretnina u Turskoj sređena je preko posrednika i bliskog suradnika turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, tvrdi 62-godišnji izraelski poduzetnik Leonid Nevzlin, inače rođen u Rusiji. Nevzlin je bivši suvlasnik naftnog diva Jukos i vodeći je Putinov oponent.

Vjeruje se da je Kabajeva ljubavnica ruskog predsjednika i majka nekoliko njegove djece, koju on nikada nije službeno priznao, iako su sve te informacije bile službeno poricane.

Nevzlin ne pruža konkretne dokaze

Posrednik je 'preko bliskog Erdoganova pomoćnika... organizirao kupnju ljetnikovca za Alinu Kabajevu u južnoj Turskoj i kuće u Istanbulu', rekao je Nevzlin. On tvrdi da je turski čelnik 'dodijelio' tim skupim 'domovima' usluge svoje predsjedničke garde. Ipak, nisu navedeni nikakvi konkretni detalji o navodnim nekretninama.

Tijekom trenutačnog rata u Ukrajini i Kabajeva je sankcionirana od strane Velike Britanije, Europske unije i Kanade, zbog njezine navodno bliske osobne veze s Putinom. Nevzlin nije pružio nikakve konkretne dokaze za svoju tvrdnju o dvije navodne kuće.

U travnju je, pak, tvrdio da je ruski ministar obrane Sergej Šojgu bio 'izbačen iz igre' tijekom rata nakon što je doživio 'masivni srčani udar'. Kasnije je Šojgu igrao istaknutu ulogu na paradi povodom Dana pobjede 9. svibnja u Moskvi, iako je posljednjih tjedana njegova prisutnost bila prilično slaba.

Nevzlin je izraelski biznismen, investitor i filantrop rođen u Rusiji, koji tvrdi da ima jake kontakte u Moskvi. Bio je na visokim pozicijama u Grupi Menatep i njezinoj podružnici Jukosu.

Priča o zrakoplovu

Ove tvrdnje dolaze u trenucima curenja dokaza da se Kabajeva inače koristi 38 milijuna eura vrijedim zrakoplovom Falcon 7X koji leti pod oznakom RA-09009. Zrakoplov je iznajmljen Russairu i prevozi VIP putnike, koji su pod zaštitom Federalne sigurnosne službe (FSB-a), prema istrazi organizacije Projekt izvještavanja o korupciji i organiziranom kriminalu (OCCRP).

Nedavno su se proširile glasine da je Kabajeva ponovno trudna te da je to razlog Putinove tjeskobe u posljednje vrijeme. Kabajeva nije komentirala sankcije koje su joj uvedene, kao niti svoju bliskost s Putinom.

Za ritmičku gimnastičarku s olimpijskim odličjem, koju nazivaju najfleksibilnijom Ruskinjom, pričalo se i da živi u kući u Švicarskoj, no vlasti su poricale da je bila tamo. Dvaput je ovog mjeseca viđena, u Sočiju i Sankt Peterburgu.

Bivša parlamentarna zastupnica, sada je medijski mogul i nalazi se na čelu tvrtke koja posjeduje proputinovske TV kanale i novine, za što je navodno plaćena više od 9 milijuna eura godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 02:36