ZLOGLASNI WAGNER

Putinova privatna milicija u Kijevu: ‘Došlo ih je 400, cilj im je ubiti Zelenskog, evo tko je još na njihovom popisu‘

Na popisu su još 23 osobe, uključujući premijera, članove vlade, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i njegova brata Vladimira

Plaženici iz Wagnera

 Profimedia, Twitter

Više od 400 ruskih plaćenika dobilo je naredbu iz Kremlja da u Kijevu ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i likvidiraju članove njegove vlade te pripreme teren kako bi Moskva mogla preuzeti kontrolu nad zemljom, doznaje The Times. Taj medij dodaje da oni već 'operiraju po Kijevu'.

Wagner Group, privatna milicija koju vodi jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, doletjela je prije pet tjedana s plaćenicima iz Afrike kako bi obavila ovaj krvavi zadatak - naravno, u zamjenu za poveći financijski bonus.

Informaciju o njihovoj misiji ukrajinska vlada dobila je u subotu ujutro, a nekoliko sati kasnije Kijev je proglasio dosad najoštriji policijski sat (u trajanju od 36 sati) kako bi "počistio" grad od ruskih diverzanata. Civili su upozoreni da će ih se smatrati agentima Kremlja ako u tom razdoblju budu uhvaćeni vani.

Izvor blizak aktivnostima grupe potvrdio je kako je u siječnju u Ukrajinu stiglo između 2000 i 4000 plaćenika. Neki su raspoređeni u sporne istočne regije Donjeck i Lugansk. Još 400 ih je ušlo u zemlju iz Bjelorusije i krenulo prema glavnome gradu.

Plaćenicima je rečeno kako si Putin želi osigurati kratku pauzu zbog pregovara sa Zelenskim, no do istih mu uopće nije stalo. Plaćenici u međuvremenu čekaju signal iz Kremlja kako bi u sljedećih nekoliko dana ubili predsjednika i sigurno pobjegli iz Ukrajine do kraja ovoga tjedna.

Osim Zelenskog, na njihovu popisu nalaze se još 23 osobe, uključujući premijera, članove vlade, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i njegova brata Vladimira.

Ruski plaćenici hvale se kako znaju gdje se točno nalaze predsjednik i njegovi kolege u Kijevu jer ih, tvrde, prate putem svojih mobilnih telefona. Nakon što je Moskva izvršila invaziju prošloga tjedna, Zelenski se obratio naciji rekavši kako su ruski specijalci u glavnome gradu gdje ga traže kao svoju "metu broj 1".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:15