‘NEMA POVRATKA‘

Putinova ‘željezna lutka‘ na rubu suza: ‘Ovo je totalni kolaps, nisam htjela ni doći ovdje!‘

Svjedočili smo kukavičluku, svojevoljnom napuštanju položaja bez ikakve koordinacije s vrhovnim zapovjedništvom - pričala je Simonjan

Margarita Simonjan

 Screenshot/Twitter/Screenshot/Twitter

Tuga, panika i očaj. U te tri riječi može se sažeti atmosfera u studiju centralne emisije ‘Večer s Vladimirom Solovjevom‘ na ruskoj državnoj televiziji. Glavnu riječ u emisiji je imala urednica RT-a Margarita Simonjan koja je zbog teškog ruskog poraza kod Limana pozvala na odgovornost generale i sami vojni vrh.

- U petak je bio prekrasan dan u Rusiji, a u subotu mi je bio toliko loše da nisam ni htjela doći u emisiju! - rekla je Simonjan koja je ponudila i recept za dizanje morala.

- Brutalne kazne za one koji su se oglušili o zapovjedi i napustili svoje položaje. Svjedočili smo kukavičluku, svojevoljnom napuštanju položaja bez ikakve koordinacije s vrhovnim zapovjedništvom, totalnom kolapsu linije zapovijedanja... Slično se dogodilo 1941. godine i svi znamo kako su završili general Pavlov i njegovi zamjenici.

Nije to spomenula, ali Pavlov i društvo tada su bili likvidirani.

- Užasno smo zabrinuti i frustrirani. Nisam ni htjela doći u emisiju iz jednostavnog razloga - s ovim riječima pomažem neprijatelju. Što mogu poručiti, što točno mogu reći?

Simonjan se usput pohvalila da su njezine kritike o djelomičnoj mobilizacije urodile plodom, ali poslije toga je pokušala objasniti kakav zadatak ima ruska vojska na istoku Ukrajine.

- Pazite, pričamo o teritoriju koji je triput veći od Belgije. Teritorij koji je pun stranih boraca i oružja sa Zapada. Ako to u vojnom vrhu ne razumiju, možda je vrijeme za promjene.

Simonjan je u veljači predviđala da će rat biti gotovo za nekoliko dana, ali sada je očito promijenila mišljenje.

- Nitko ne zna kako i kada će ovo završiti. Samo je jedna stvar jasna - iz ovoga nema povratka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 19:08