SPECIJALNO KREIRANI

PUTINOVI KLONIRANI PSI RATA Rusija pokazala genetski poboljšane pse s vrhunskim njuhom: stvoreni su u kontroverznom južnokorejskom laboratoriju...

Ilustracija
 Flickr / cc

Ruska policija i sigurnosne službe uskoro će testirati specijalno 'kreirane', odnosno klonirane pse, čiji je zadatak da nanjuše eksplozive i drogu.

Naime, tri belgijska ovčara (Malinois) klonirao je južnokorejski profesor koji jednog dana planira vratiti u život izumrle vunaste mamute na Sibir.

Dr. Hwang Woo Suk darovao je pse - čija je vrijednost svakog procijenjena na 100.000 dolara - policiji i ruskoj tajnoj službi FSB u Jakutskoj, republici u Rusiji smještenoj u najhladnijem naseljenom dijelu svijeta.

U istom tom dijelu Sibira Dr. Woo Suk prikuplja uzorke izumrlih mamuta - sačuvane u permafrostu - s ciljem da tu vrstu vrati u prirodno stanište.

Psi su pokazani u muzeju mamuta u glavnom gradu Jakutsk gdje su službeno predani ruskoj vojsci koja će ih trenirati prema potrebama službi za provođenje zakona, piše Siberian Times.

Direktor muzeja Semjon Grigorjev kazao je kako su psi nastali iz stanica najboljih korejskih pasa tragača te da su naslijedili njihove jedinstvene sposobnosti.

- Oni su prvi klonirani psi u službi Rusije i među 500 kloniranih psića u Sooam Biotech laboratoriju u Seulu, prvom centru za kloniranje na svijetu.

- Psi su vrlo mladi, u Koreji su prošli osnovni trening, stoga novi vlasnici mogu odlučiti što će dalje s njima, ovisno o sposobnostima i talentu. Znam da su treneri uglavnom nezadovoljni psima koji mogu nanjušiti eksploziv, stoga pretpostavljam da će ih za to koristiti. Psi su poklon Rusiji od južnokorejskog laboratorija. Njihov prvi zadatak bit će svladati drugi jezik. Zasad razumiju naredbe na korejskom, no stručnjaci tvrde da će vrlo brzo naučiti nove naredbe na ruskom - pojasnio je Grigorjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2022 01:57