SIGURNOSNA PROCJENA

PUTNICI OSTALI U ŠOKU KAD SU DOBILI PORUKU Dva najveća avioprijevoznika naprasno obustavila sve letove za Kairo: 'Netko zna nešto što mi ne znamo'

 
Lufthansin Airbus A380
 Profimedia, DDP

British Airways i Lufthansa u subotu su privremeno otkazali sve letove za Kairo navodeći kao razlog otkazivanja brigu za sigurnost posada i putnika.

"Sigurnost putnika i posada prioritet je naše kompanije", rekla je glasnogovornica British Airwaysa ne navodeći pojedinosti o razlozima za odluku o otkazivanju letova na sedam dana.

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa je objavila da privremeno otkazuje letove za egipatsku prijestolnicu dok ne izvrši procjenu stanja, također na navodeći razloge za takvu odluku. Letovi British Airwaysa suspendirani su na sedam dana, a Lufthansini avioni bi u Kairo trebali slijetati već u nedjelju.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje državljane koji žele putovati u Egipat na povećani rizik od terorizma u zračnom prometu.

Novonastala situacija zatekla je putnike.

- Taman sam trebao započeti ukrcaj na let British Airwaysa za Kairo i dobio sam poruku da je otkazan. Ne za jedan dan, niti dva, nego čak sedam dana. Iz sigurnosnih razloga. Netko zna nešto što mi ne znamo, napisao je razočarani putnik na londonskom Heatrowu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:53