INCIDENT

PUTNICI U ŠOKU NAKON ŠTO SU AVIONU OTPALA VRATA 'Stalno su se tresla, a onda se čula eksplozija...' AVIOKOMPANIJA 'Putnici lažu, oni su ih razvalili!'

 
 Twitter

Avionu nigerijske kompanije Dana Air prilikom rulanja po pisti nakon slijetanja u Abuju iz Lagosa otpala su vrata za izlaz u nuždi, a tvrtka je za sve optužila svoje putnike.

U Dana Airu kažu da nije riječ o mehaničkom kvaru i da vrata ne bi otpala 'bez svjesnog napora putnika da ih otvore'.

No, jedan od putnika, Dapo Sanwo iz Lagosa, kazao je za BBC kako je čitavim putem avion bio vrlo bučan i kako su se čule vibracije iz poda.

- Primijetio sam da je ručka za izlaz u nuždi labava i da visi. Kad smo sletjeli i avion se zaputio prema stajanki, čuli smo bučnu eksploziju praćenu vjetrom. Bilo je jezivo. Posada je pokušavala okriviti putnika da je povukao ručicu, no svi su to zanijekali. Također su nas pokušavali spriječiti da snimamo i fotografiramo.

Još jedna putnica Ola Brown na Twitteru je opisala incident:

- Čula sam kako se vrata tresu cijelim putem. Bilo je vrlo uznemirujuće. Mislila sam da su slabo zatvorena, nisam mislila da bi stvarno mogla otpasti - kazala je.

Iz Dana Aira porekli su sve probleme s vratima tijekom leta.

- Vrata za izlaz u slučaju nužde otvaraju se pomoću ručice i pod pritiskom su te ne mogu otpasti osim ako nije bilo svjesnog napora od strane posade ili putnika.

- Kad je zrakoplov u zraku, potpuno je pod tlakom i nema šanse da bi se sjedalo ili vrata mogli tresti kao što su putnici insinuirali.

Iz aviokompanije kazali su i kako su inženjeri istražili slučaj i kako nije pronađena nikakva greška.

U 2012. avion Dana Aira srušio se na napučeno predgrađe Lagosa pri čemu su smrtno stradala 153 putnika.

Nigerija ima vrlo loše rezultate što se tiče sigurnosti pri letenju avionom. Prošle godine zračna luka u Abuji bila je zatvorena šest tjedana, a veće popravke obavljali su na pisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:22