TEŠKA NESREĆA

Putnički vlak iskočio iz tračnica na sjeveru Škotske, ima teško ozlijeđenih

Na terenu su još hitna medicinska služba i vatrogasci. Broj žrtava još nije poznat
 Michal Wachucik

Putnički vlak je iskočio iz tračnica u srijedu dopodne na sjeveroistoku Škotske, na području zahvaćenom poplavom, pri čemu ima "teško ozlijeđenih", rekla je škotska premijerka Nicola Sturgeon.

- Ovo je veoma teška nesreća - rekla je premijerka na Twitteru. Zatim je pred škotskim zastupnicima pojasnila da "prve informacije" govore o "teško ozlijeđenim" osobama.

Britanski premijer Boris Johnson je rekao da ga je "rastužila vijest o teškoj nesreći u Aberdeenshireu" i da su njegove "misli" uz stradale.

Dim se uzdizao iznad mjesta nesreće u bregovitom kraju, kamo su stigla vozila hitne pomoći i helikopter, pokazuju snimke BBC-a. Sam vlak se nije vidio.

Britanska prometna policija priopćila je da su njeni službenici pozvani na mjesto prikazivanja oko 09:43.

image
Michal Wachucik

Nekoliko minuta kasnije, Network Rail je napisao da su iz Carmonta u Škotskoj stigla izvješća o klizištu. Pretpostavlja se da bi za uzrok nesreće mogle biti klizišta od poplave.

- U Stonehavenu, u Aberdeenshireu vlak je skliznuo s tračnica - objavila je britanska prometna policija na Twitteru tijekom dopodneva.

- Dojavu o nesreći zaprimili smo u 9.43 sata (10.43 sata po srednjoeuropskom vremenu), redarstvene snage su uz osoblje hitne medicinske pomoći i uz vatrogasce", dodaje policija ne rekavši ništa o eventualnim žrtvama.

Vlak s lokomotivom i četirima vagonima pošao je u 6.38 sati (7.38 sati po srednjoeuropskom vremenu) iz Aberdeena u Glasgow.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:44