HOROR NA LETU

Putnik zaražen koronom preminuo u avionu: ‘Imao je zatvorene oči i masku, nitko nije primijetio‘

Mrtvo tijelo muškarca koji je putovao sam i sjedio kraj prozora, pronađeno je tek kad su svi putnici izašli iz izašli iz zrakoplova

Ilustracija

 Philipus/Alamy/Alamy/Profimedia

U zrakoplovu koji je letio iz Istanbula za Hamburg preminuo je 51-godišnji putnik za kojeg se ispostavilo da je bio zaražen koronavirusom. Incident se dogodio prošle srijede, 26. listopada, u zrakoplovu kompanije Pegasus, na letu koji je trajao tri sata.

Mrtvo tijelo muškarca iz Njemačke koji je putovao sam i sjedio kraj prozora, pronađeno je tek kad su svi putnici izašli iz izašli iz zrakoplova, javlja Spiegel.

Glasnogovornik policije kazao je kako su putniku bile zatvorene oči pa nitko nije primijetio njegovu smrt tijekom leta jer su mislili da spava. Uz to, na licu je imao obveznu masku.

Prema pravilima, putnik je morao pri ulasku u zrakoplov predočiti covid potvrdu i trenutno nije poznato kako je zaražen virusom uspio ući u zrakoplov, no mediji nagađaju kako bi mogla biti riječ i o uporabi lažne covid potvrde.

Muškarac je uz to što je bio zaražen covidom, imao i druge komorbiditete. Zasad nije poznato ni kakve će posljedice imati ostali putnici radi kontakta s oboljelim, odnosno hoće li svi morati u karantenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:10