NAPOKON SPAS

Putnike kruzera Costa Allegra na Sejšelima čeka let za Rim

Spašavanje putnika oštećenog kruzera protječe prema planu, a njihov dolazak na Sejšele očekuje se u četvrtak
 AFP PHOTO / SEYCHELLES COAST GUARD

Nakon gubitka pogona zbog požara u prostoriji s generatorima, Francuski ribarski brod tegli kruzer Costa Allegra prema Sejšelima gdje bi trebali stići u četvrtak ujutro. Služba zračnog prometa na Sejšelima javlja da će svi putnici biti prvim letom prebačeni u Rim samo nekoliko sati od dolaska u glavnu luku.

- Putnici su na moru proveli duga i naporna tri dana i možda će se htjeti opustiti. Nismo sigurni sve dok se Costa Allegra ne pojavi u glavnoj luci, ali uvjeravam vas da će kod nas provesti nekoliko prekrasnih sati - izjavio je Gilbert Faure, upravitelj Civilnog Zrakoplovstva na Sejšelima. Faure je dodao da su na aerodromu spremna tri aviona s kapacitetom od minimalno 580 putnika, a prvi od njih može poletjeti već u četvrtak poslije podne.

Dok čekaju dolazak na Sejšele, putnici na Costa Allegri imaju na raspolaganju dovoljno hrane, voća, sireva i svježeg kruha, kao i mineralne vode koju koriste za osobnu higijenu. S kruzera javljaju da je stanje "normalno" i vrijeme dobro, a dobili su i mali generator koji će situaciju na kruzeru učiniti nešto podnošljivijom.

Slučaj Costa Allegra dogodio se samo šest tjedana nakon što je kruzer Costa Concordia udario u greben pri čemu je poginulo gotovo 30 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:19