NEOČIVANI PUT

'PUTOVALI SMO VLAKOM 160 KILOMETARA - U POGREŠNOM SMJERU' Poljoprivrednici ostali zapanjeni nakon povratka s velikog prosvjeda u glavnom gradu

Ilustracija
 Anindito Mukherjee / REUTERS

Prema službenim podacima, Indijom dnevno vozi više od 10.000 vlakova koji prevezu gotovo 24 milijuna ljudi, dakle kompletnu populaciju Australije.

Iako je nova vlast krenula u modernizaciju željeznica (između ostalog i gradnjom nove brze linije između Mumbaija i Ahmedabada), one još uvijek ne slove za pretjerano pouzdane i sigurne, što potvrđuju i brojne nesreće s mnogo ljudskih žrtava.

No, osim nesreća, uz željeznicu se često vežu i neke bizarne zgode.

Jedna takva dogodila se ranije ovog tjedna kada se skupina poljoprivrednika vraćala s prosvjeda iz New Delhija u svoju saveznu državu Maharashtru. Vlak je krenuo u utorak u 22 sata i put je naizgled tekao u miru sve do ranih jutarnjih sati kada su netom probuđeni poljoprivrednici shvatili da uopće ne idu rutom kojom su trebali, piše BBC. Štoviše, prema njihovom shvaćanju, vlak je vozio 160 kilometara u suprotnom smjeru!

Oni, naime, tvrde da je vlak trebao stići u Maharashtru preko država Uttar Pradesh, Rajasthan i Gujarat, no ruta se promijenila bez da se obavijestilo putnike.

- Krenuli smo u 10 navečer i stigli smo u Mathuru u Uttar Pradeshu oko ponoći. No, kada smo se probudili oko 4 sata ujutro, shvatili smo da je vlak stigao u saveznu državu Madhya Pradesh koja uopće nije bila u planiranoj ruti - rekao je za BBC jedan od konsterniranih poljoprivrednika Sagar Shambhushete.

Zbog promjene rute poljoprivrednici su zaustavili vlak na stanici u mjestu Banmore u državi Madhya Pradesh i prosvjedovali:

- Riskirali su naše živote. Vlak je bio na pogrešnoj ruti i moglo je doći do nesreće. Pristali smo se vratiti na vlak tek kada su nam željezničke službe obećale da smo sigurni - rekao je Shambhushete.

No, željeznički službenici rekli su za BBC da farmeri ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti:

- Vlakovi sa specijalnim prijevozom putuju rutom koja je dostupna. Putnici su možda bili zbunjeni zbog drugačije rute, ali ovo nije slučaj u kojem nas se može optužiti za nemar, rekli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:31