ROMANA DIDULO

‘QAnon kraljica‘ pozvala svojih 70.000 sljedbenika: ‘Uhitite svakoga tko cijepi djecu, streljat ćemo ih‘

"Pucajte i ubijte svakoga tko djeci mlađoj od 19 godina pokuša ubrizgati cjepiva/biološko oružje", tvrdi Didulo.

Ilustracija, sljedbenica Qanona

 John Rudoff/Afp

QAnonova influencerica Romana Didulo rekla je svojih 70.000 pratitelja da je "sezona lova na patke otvorena", a pod patke uvrštava zdravstvene radnike, političare i novinare, piše Vice.

Kanađanka je uvjerila tisuće sljedbenika QAnona da je ona tajni vladar Kanade te se obrušila na zdravstvene radnike koji daju cjepiva protiv COVID-19 djeci, političarima, novinarima i drugima koji čine zavjeru u srcu QAnona.

image

Jedan od screenshotova s glavne Telegram stranice Didulo.

Telegram/screenshot

U nedjeljnoj objavi upućenoj njezinim pratiteljima na Telegramu, Didulo je izdala zapovijed vojnicima svoje "Vojne Kraljevine Kanade". Zahtijevala je masovna uhićenja onih koje smatraju opozicijom i htjela je da njeni vojnici preuzmu kontrolu nad novinama i zauzmu granicu.

image

Romanine poruke svojim sljedbenicima.

Telegram Screenshot

- Pucajte i ubijte svakoga tko djeci mlađoj od 19 godina pokuša ubrizgati cjepiva/biološko oružje ili bilo koje drugo cjepivo protiv covida-19 - napisala je.

- Ova naredba stupa na snagu odmah - naglasila je.

Naknadnom objavom u utorak promijenila je formulaciju iz "pucaj i ubij" u "uhiti".

- Molim vas, koristite zračne luke, bolnice, škole, stadione i druge javne prostore da držite i pritvorite sve izdajnike - stoji u objavi.

- Oni će ostati tamo dok se za svakog od njih ne zadrži Vojni sud do dana kada budu pogubljeni strijeljanjem ili vješanjem - piše.

'Lovci na patke'

Didulo nema pasivnu publiku; Tijekom ljeta, mobilizirala je svoju publiku na slanje tisuća pisama diljem Sjeverne Amerike (neka su se nedavno pojavila u Europi) tražeći od poduzeća, vlada i policijskih snaga da zaustave sve aktivnosti vezane za borbu protiv pandemije.

Didulo implicira da su njezini "lovci na patke" tajnoviti vojni veterani koje dovodi iz SAD-a. Na Telegramu, preko 6000 njezinih online pristalica prijavilo se za dio “Canada Military 2.0” - zasebnu, ali neaktivnu stranicu Telegrama na kojoj se sljedbenici obvezuju da će biti dio Didulove borbene snage.

- Ponudila sam svoj život za čovječanstvo i pridružila se našim kanadskim lovcima na patke - napisala je jedna od njezinih sljedbenica.

Napravila je zasebne stranice kako bi provjerila buduće članove svojih kanadskih i američkih timova za "lov na patke" kako bi joj pomogla u njezinoj misiji. Kanadska skupina trenutno broji nešto više od 100 članova, uključujući čovjeka koji je objavio slike vatrenog oružja. Unutar chata, jedan od lovaca na patke podijelio je informacije o specifičnom mjestu gdje se može cijepiti u trgovačkom centru u Ontariju, koje naziva “posebno usmjerenog na malu djecu”.

- Vrijeme je da odmah reagiramo - odgovorila je jedna osoba.

'Naša kraljica'

Njezini sljedbenici obećavaju podršku inicijativi njihove "kraljice".

- Nekoliko lovaca na patke koji dolaze mogu ostati sa mnom... Spreman sam... sva moja lovačka oprema je spremna...krenimo - napisao je jedan od pristaša u javnom chatu i objavio sliku vatrenog oružja razbacanog po stolu.

- Ja ne mogu puno doprinijeti, osim sebe i moje opreme za lov na patke - napisao je jedan od pristaša Didulo.

- Spreman sam i voljan pomoći našim saveznicima u čišćenju loših glumaca u mom malom gradu, Lamont u Alberti - zaključio je.

Prijetnje i nasilje nad zdravstvenim radnicima konstantni su otkako su se cjepivo protiv koronavirusa počelo primjenjivati ​​ranije ove godine, a broj prijetnji i nasilja se povećao nakon što su jurisdikcije dale zeleno svjetlo za cjepivo za djecu, odnosno kada je Kanada prošlog tjedna odobrila cjepivo Pfizer za 5 do 11-godišnjake. Za mnoge Diduline sljedbenike, cjepivo je smrtna presuda, pa cijepljenje djece smatraju sličnim ubojstvu.

Nepoznato je koliko sljedbenika Didulo i njezinu taktiku shvaća ozbiljno, ili ih samo smatra dijelom LARP-a, tj. igranja uloga uživo) i gamifikacije što QAnon zajednicu čini tako privlačnom, ali stručnjaci kažu da postoji razlog za zabrinutost. Mnogi sljedbenici QAnona bili su uključeni u nasilna djela poput ubojstava ili otmica, a FBI je upozorio da se nasilje može samo povećati s vremenom.

Jednostavne poruke

Didulo i njezini sljedbenici nekako uspijevaju biti bizarniji od svojih suvremenika. Za svoje sljedbenike, kraljica Romana je istinska vođa Kanade koja, uz Donalda Trumpa, vodi rat protiv "pedofilske kabale koja upravlja svijetom". U nekoliko tjedana ovog proljeća, Didulo je od relativno nepoznate internetske teoretičarke zavjere postala brojna sljedbenika nakon što su je "potvrdili" neki veliki QAnonovi korisnički računi.

Didulo upravlja svojim podanicima na svojoj velikoj Telegram stranici, zbunjujućoj zbirci militarističkih izjava, suvremene duhovnosti i objava o međugalaktičkim bićima. Svojim se sljedbenicima obično obraća jednostavnim porukama (prepunima emojija) ili videozapisima na kojima je prikazana kako sjedi na smeđem kauču.

"Lovci na patke" su veliki hit kod njezine publike. Neki od njezinih obožavatelja tražili su da lovci na patke prisustvuju određenim događajima kao što su sastanci lokalnog školskog odbora ili ciljaju na određene ljude poput gradskih vijećnika Sarnie, ekologa Davida Suzukija ili čak bivše djevojke jednog sljedbenika. Ostali navijači, na Didulin zahtjev, nude svoje domove "patkolovcima" kao smještaj.

“Više sam nego sretan što mogu udomiti nekoliko lovaca na patke!” napisao jedan. “Imam samo jednosobni stan, ali bih se rado odrekao svoje spavaće sobe.”

Ako ne mogu pronaći smještaj kod njezinih sljedbenika, Didulo nalaže svojim lovcima na patke da ostanu u motelu i "podnesu fakturu Ministarstvu financija/Odjelu riznice Kanade". Ne slave svi njezini sljedbenici buduću smrt zdravstvenih radnika i članova kabale. Jedan sljedbenik, naizgled uvjeren da se ta vansudska ubojstva događaju, molio je Didulo da poštedi život njezinu sinu, učitelju.

- Molim vas, nemojte povrijediti nevine u ovome - ponavljao je.

- Ljudi su ovdje isprani mozgovi. Nisu oni krivi. Cijela moja obitelj cijepljena je vjerujući da je to ispravno, ali su nas vodili lažima. Oni su dobri ljudi, ali krivo vođeni - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:54