‘ZNAM ŠTO JE RADIO‘

Racija u mirnoj četvrti: Policija ima trag koji će riješiti slučaj nestanka male Maddie?

Policija je sat vremena čekala vlasnika Ralpha H., koji je svojevremeno bio i susjed osumnjičenika

Maddie McCann

 Afp

Desetak naoružanih pripadnika njemačke policije viđeno je prije tjedan dana u inače mirnom susjedstvu. Tražili su muškarca koji bi mogao imati ključne informacije o nestanku Madeleine McCann, jer vjeruju da je povezan s glavnim osumnjičenikom u slučaju, Christianom Bruecknerom.

Kako prenosi Daily Mail, policija je prošli tjedan okupirala malenu kuću u Braunschweigu, gdje su sat vremena čekali vlasnika Ralpha H., koji je svojevremeno bio i susjed osumnjičenika. Navodno su blisko surađivali 2007. godine, kad je u svibnju na području Portugala nestala Madeleine.

Također je priznao da je pljačkao domove s Bruecknerom, kojem se trenutno sudi za pet seksualnih zločina. Policija je pokrenula potragu za 56-godišnjakom kako bi mu postavili pitanja o nestaloj djevojčici.

Susjedi Ralpha H. opisali su “poprilično zastrašujuće” scene policajaca u kacigama i pancirkama, koji su preskočili ogradu kuće i vikali njegovo ime. Jedna susjeda rekla je da su ju pitali zna li gdje bi mogao biti, ali ga nije vidjela već tjedan dana.

image

Christian Brueckner

Phil Harris/Mirrorpix/Profimedia/Phil Harris/mirrorpix/profimedia

Drugi susjed tvrdi da su Ralph i Brueckner zajedno uzgajali i prodavali marihuanu te su zajedno odrađivali “razne poslove”. Ralph je za osumnjičenog navodno rekao da “zna točno kakve je zločine radio”.

Policija nije provaljivala u dom jer nije imala nalog za pretres, a kuća je osigurana senzorima kretanja i nadzornim kamerama. Izvori iz Bundeskriminalamta (Federalnog ureda kriminalističke policije) rekli su za The Sun da “hitno” moraju razgovarati s Ralphom H. o njegovom odnosu s osumnjičenim.

- Moramo ga pronaći da mu postavimo pitanja o nestaloj Madeleine McCann. Nema ga kod kuće, ne javlja se na telefon, očito je nestao - dodao je izvor.

Tužitelj Hans Christian Wolters opisao ga je kao ”susjeda s kojim bi moglo biti zanimljivo razgovarati”, ali nije iznio nikakve druge detalje o slučaju. Brueckner je trenutno iza rešetaka jer je osuđen za silovanje 72-godišnjakinje u Algarveu tijekom 2005. godine, samo nekoliko kilometara od mjesta gdje je Madeleine nestala dvije godine kasnije.

Ranije je zanijekao bilo kakvu umiješanost u njezin nestanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:34