ŽIVOTNA TRAGEDIJA

'RADI SE O DOŽIVOTNOJ OBAVEZI' Danski milijarder je prošlog tjedna iznio svoj grandiozni plan, a sada je sve palo u vodu...

 
Anders Holch Povlsen
 REUTERS

Danski milijarder i najveći dioničar britanske online trgovine ASOS koji je u terorističkom napadu na Šri Lanki ostao bez troje od svoje četvero djece, otkrio je da je netom prije njihove smrti planirao na djecu prepisati svoja imanja u Škotskoj, piše Daily mail.

Anders Holch Povlsen, najveći škotski zemljoposjednik koji na svojem imenu ima 220.000 hektara zemlje, u okviru svojeg projekta je radio na vraćanju ugroženih vrsta u Škotskoj na njihova davno izgubljena staništa.

U otvorenom pismu koje je objavio prošlog tjedna na internetskoj stranici svoje tvrtke, Povlsen i njegova supruga Anne Storm Pedersen napisali su da će taj projekt potrajati duže od njihovih života pa će nakon njihove smrti sve dovršiti njihova djeca.

'Anne i ja, kao i naša djeca i naši roditelji, dugo smo uživali u dubokoj povezanosti s ovim veličanstvenim krajolikom. Kako je naša vizija ovog projekta postajala sve jasnija, postalo je jasno da se radi o doživotnoj obavezi. Želimo dijelove gorja vratiti u njihovo prethodno veličanstveno stanje i popraviti štetu koju im je čovjek nanio. Postoji mnogo ranjivih mjesta koja imamo priliku vratiti u život. Naša je vizija projekt koji osigurava sigurnost i trajnu povezanost, ne samo za one koji rade i žive na našim posjedima, već i za veće zajednice. Radimo na potpuno održivom modelu, a sve zajedno je projekt za kojeg Anne i ja ne možemo očekivati da bude dovršen tijekom našeg životnog vijeka', stoji u pismu.

Povlsen, najbogatiji čojek u Danskoj, i njegova supruga Anne imali su četvero djece: Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Glasnogovornik obitelji je potvrdio da je u terorističkom napadu na Šri Lanci poginulo troje njihove djece, no još nije poznato tko je od njih četvero ostao na životu.

Samo nekoliko dana prije krvoločnih napada, Alma je na društvenim mrežama podijelila fotografiju sestara i brata kraj bazena.

View this post on Instagram

3 x små ferie basser

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Danski je milijarder bio na odmoru s obitelji na uskrsne praznike kad je došlo do bombaškog napada. Vlasti na Šri Lanci su potvrdile da je do sada poginulo 310 ljudi.

Za sada su tamošnji dužnosnici za terorističke napade okrivili malo poznatu islamističku skupinu National Thowheed Jamaath (NTJ), a ustvrdili su i da je ta teroristička skupina imala i međunarodnu pomoć.

Ekstremistički islamistički materijal je bi otkriven u hotelskoj sobi u kojoj su navodno odsjeli osumnjičeni za bombaški napad na hotel.

Sedam bombaša je koordiniralo napade ciljajući na hotele s pet zvijezdica te na crkve na uskrsnu nedjelju. Cilj napada su bili kršćani i zapadnjački turisti.

Milijuni turista posjećuju Šri Lanku svake godine, no politička kriza i vjerske napetosti tijekom posljednjih mjeseci sve više ugrožavaju turizam u toj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 17:18