SVI DOBILI OTKAZE

Radnici australske tvornice ukrali 250 tona lososa, na ‘plijenu‘ su okrenuli milijune dolara

Ribu su lažno ocjenjivali kao otpad, u vlastitom ‘aranžmanu‘ odvozili iz postrojenja te ju prodavali ili mijenjali za druge proizvode
 Ilustracija/Monty Rakusen/Cultura Rf/Profimedia

Dvije žene i tri muškarca optuženi su za krađu oko 250 tona lososa u vrijednosti većoj od četiri milijuna australskih dolara (oko tri milijuna američkih dolara) iz tvornice za preradu u Sydneyju, priopćila je u ponedjeljak policija Novog Južnog Walesa (NSW) .

Policija je istragu započela u prosincu 2020. nakon što je izvršni direktor tvrtke za uzgoj i preradu lososa otkrio da iz njegove tvornice za preradu u Ingleburnu, gradu na jugozapadu Sydneyja, dnevno nestaje oko 600 kilograma lososa.

Istraga je rezultirala uhićenjem dviju radnica i trojice radnika tvornice. Svi su dobili otkaz.

Policija je izvijestila da je petero zaposlenika tvornice "koristilo svoje pozicije u tvrtki kako bi vrhunske proizvode od lososa lažno ocjenjivali kao otpad, koji su potom u vlastitom 'aranžmanu' odvozili iz postrojenja te ih prodavali ili mijenjali za druge proizvode".

Policija je objavila da su spomenuti radnici, članovi sindikata, u razdoblju između lipnja i prosinca 2020. navodno ukrali više od 250 tona lososa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 08:27