KAOS U ZRAČNOM PROMETU

Radnici Lufthanse u štrajku, zrakoplovi neće letjeti iz gotovo svih većih njemačkih gradova!

FRANKFURT - Prva njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je u četvrtak oko 50 letova zbog poremećaja vezanih uz štrajk njezina osoblja na komercijalnim letovima koje se priprema za 24-satni štrajk u petak u cijeloj zemlji.

U četvrtak su otkazani domaći letovi, ali i europski kao Dublin-Frankfurt ili Muenchen-Rim, te međukontinentalni kao Frankfurt-New York, Muenchen-Hong Kong, objavljeno je.

Sindikat UFO najavio je u srijedu navečer 24-satni štrajk u zračnim lukama Frankfurta, koja je prvo zračno čvorište Lufthanse i treća najveća zračna luka u Europi.





Štrajkat će se i u Berlinu, Muenchenu, Duesseldorfu, Stuttgartu i Hamburgu te je Lufthansa odlučila otkazati dvije trećine od 1.800 letova planiranih za petak.

Sindikat traži rast plaća za 5 posto u 12 mjeseci počevši od 1. travnja. Plaće nisu rasle tri godine. Također traži da se kompanija odrekne angažiranja privremenog osoblja.

"Spremni smo pregovarati o plaćama no odricanje od angažmana privremenog osoblja ne dolazi u obzir", rekao je za AFP glasnogovornik Lufthanse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:27