UŽAS U PAKISTANU

Radnici nasmrt pretukli pa spalili menadžera, uhićeno njih najmanje 50, kao motiv se spominje - bogohuljenje

Do sada je identificirano i uhićeno ukupno 50 osoba, izvijestila je provincijska vlada
 Arif Ali/AFP

Banda zaposlenika jedne tvornice u gradu Sialkotu u Pakistanu pretukla je na smrt i spalila menadžera tvornice koji je porijeklom iz Šri Lanke. Policija je navela da je do nasilja došlo zbog optužbe za bogohuljenje, prenosi Reuters.

Policijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman zbog osjetljivosti slučaja, rekao je da se incident dogodio nakon što je muškarac, navodno, uništio plakate s islamskim svetim stihovima.

"Tvornički su radnici mučili svoga menadžera. Do sada je identificirano i uhićeno ukupno 50 osoba", rekao je glasnogovornik provincijske vlade Hassan Khawar.

Tahir Ashrafi, savjetnik pakistanskog premijera Imrana Khana za međuvjerski sklad, osudio je ovo ubojstvo. "To je barbarski čin koji je protiv islamskog učenja. Dijelim tugu šrilankanskih ljudi i obitelji preminuloga s uvjerenjem da će krivac biti priveden pravdi", rekao je u snimljenoj video poruci koju je objavio na društvenim mrežama, prenosi Reuters.

Ubojstva bandi pod optužbama bogohuljenja česta su u Pakistanu, a bogohuljenje se u ovoj zemlji u određenim slučajevima kažnjava smrću.

image
Arif Ali/AFP
image
Arif Ali/AFP
image
Arif Ali/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:19