PODMETALI POŽARE

Radnici spriječili teroristički napad na berlinskom kolodvoru, odgovornost preuzeli radikalni ljevičari

Odgovornost za napade preuzela je njemačka ljevičarska organizacija 'Hekla - odbor inicijative za više društvenih eurpcija'
 AFP

BERLIN - Zaposlenici njemačkih željeznica u ponedjeljak su spriječili katastrofu na berlinskom glavnom željezničkom kolodvoru. Naime, radnici su u pravo vrijeme otkrili zapaljive naprave na ulazu u željeznički tunel te tako zaustavili podmetanje požara.

Nekoliko sati ranije u drugom je požaru, za kojeg njemačka policija sumnja da je podmetnut, oštećeni su signali i vodovi na liniji Hamburg-Berlin.

Odgovornost za napade preuzela je njemačka ljevičarska organizacija 'Hekla - odbor inicijative za više društvenih eurpcija'. Požarima su željeli izraziti svoje nezadovoljstvo boravkom njemačkih vojnika u Afganistanu te upozoriti javnost na izvoz njemačkoj oružja. Njemačka kroz NATO-ove misije u Afganistanu drži oko 5200 vojnika, smještenih uglavnom na sjeveru zemlje.

Nakon obavljena očevida policija je potvrdila kako su zapaljiva sredstva bila ista na obje lokacije. Željeznički je promet bio obustavljen punih sat i pol dok radnici u suradnji s policijom nisu osigurali prugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 17:41