DRAMA U INDIJI

Radnici zarobljeni u tunelu konačno dobili topli obrok, krenula realizacija novog plana spašavanja

Zadnjih devet dana radnici su živjeli od suhe hrane poslane kroz užu cijev

Zarobljeni radnici

 -/Afp

Više od tjedan dana 41 građevinski radnik zarobljen je u srušenom tunelu u sjevernoj Indiji, a tek sada će konačno dobiti tople obroke, koji će im biti poslani kroz novopostavljenu čeličnu cijev. Istodobno, spasioci rade na alternativnom planu i kopaju okomiti prolaz do ugroženih radnika, prenosi New York Post.

Obroci od riže i leće poslani su kroz cijev promjera 15 centimetara koju su spasioci provukli između ruševina, rekla je Deepa Gaur, glasnogovornica vlade.

Zadnjih devet dana radnici su živjeli od suhe hrane poslane kroz užu cijev. Dovod kisika pak imaju kroz posebnu cijev.

U utorak su dužnosnici objavili videozapis zarobljenih radnika, nakon što su kameru gurnuli kroz cijev. Na snimci se vide radnici s građevinskim kacigama kako šeću po tunelu dok komuniciraju sa spasiocima na terenu putem voki-tokija.

Njihove su obitelji sve su zabrinutije i frustriranije kako odmiče operacija spašavanja. Tunel se urušio u državi Uttarakhand, planinskoj regiji, a spašavanje je veliki izazov jer se stroj za bušenje pokvario dok su spasioci pokušavali kopati okomito prema zarobljenim radnicima.

Vibracije visokog intenziteta također su uzrokovale dodatno urušavanje, zbog čega su nakratko obustavljeni napori spašavanja.

Trenutačno, spasioci kopaju pristupnu cestu do vrha brda odakle će kopati okomito prema zarobljenim radnicima.

image

Zarobljeni radnik

-/Afp
image
-/Afp

Spasilački timovi morat će iskopati 103 metra prema dolje kako bi došli do zarobljenih radnika. Vlasti su rekle da će također nastaviti kopati vodoravno od ulaza u tunel prema radnicima.

Radnici su zarobljeni od 12. studenog, kada je odron uzrokovao urušavanje dijela tunela duljine 4,5 kilometara i to 198 metara od ulaza.

Država Uttarakhand je bogata hinduističkim hramovima, zbog čega se stalno grade nove autoceste i zgrade kako bi se udovoljilo stalnom priljevu hodočasnika i turista.

image
-/Afp
image

Spasilački timovi

-/Afp
image
-/Afp
image

Spasilački timovi

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:25