NEVJEROJATAN SLUČAJ

Radnik pogledao u cijev pištolja za čavle i slučajno pritisnuo okidač: Liječnici su bili u šoku kad im je došao...

Detalje neobičnog incidenta liječnici su objavili u medicinskom časopisu Cureus, dodajući da je pacijent privremeno izgubio vid

Prikaz glave pacijenta koji je slučajno ispalio pištolj za čavle u oko

 The Cureus Journal Of Medical Science

Kirurzi iz Malezije morali su izvaditi čavao dug tri centimetra iz mozga pacijenta nakon što je slučajno ispalio pištolj za čavle koji ga je pogodio u oko, prenosi Daily Mail.

Detalje neobičnog incidenta liječnici su podijelili u medicinskom časopisu Cureus, objašnjavajući da je 30-godišnji muškarac privremeno izgubio vid. Radio je na gradilištu i nije nosio zaštitne naočale dok je koristio pištolj za čavle.

Alat se zaglavio pa je pogledao ravno u cijev pištolja kako bi provjerio u čemu je problem i slučajno povukao okidač. Čavao je promašio njegovu lijevu očnu jabučicu za milimetar, ali istovremeno pogodio u prednji dio mozga i slomio očnu duplju.

Po dolasku u bolnicu Sultanah Bahiyah u Alor Setaru, imao je opsežno krvarenje u prednjoj očnoj komori. Liječnici su uspjeli operacijom u potpunosti ukloniti čavao, naglašavajući da je imao sreće što nije došlo do oštećenja živaca ili gubitka oka.

image

Prikaz glave pacijenta koji je slučajno ispalio pištolj za čavle u oko

The Cureus Journal Of Medical Science

Pacijent je odmah dobio injekciju tetanusa, antibiotike i ostale potrebne lijekove. Rendgen i CT skeniranje njegove lubanje pokazali su da je čavao probio frontalni režanj mozga - područje vitalno za kretanje i govor. Izazvalo je krvarenje, koje se proširilo na susjedne regije mozga.

- Dobro se oporavio tijekom postoperativnog razdoblja bez neurološkog deficita - naveli su liječnici u medicinskom časopisu Cureus.

Ozljede koje prodiru u mozak i oko u medicini su poznate kao transorbitalne intrakranijalne prodorne ozljede. Istraživanja su pokazala da takav tip ozljeda može biti smrtonosan u trećini slučajeva, čak i kada je operacija izvedena na vrijeme, što se povećava na 53 posto ako se operacija odgodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:17