PROBLEMI SA ŽUČI

RADOVAN KARADŽIĆ HITNO OPERIRAN Javnosti uputio alarmantno pismo: 'Okruženje u Haagu opasno je po zdravlje, ne samo za mene...'

(FILES) -- This file picture taken on July 11, 2013 shows Bosnian Serb wartime leader Radovan Karadzic appearing in the courtroom for his appeal judgement at the International Criminal Tribunal for Former Yugoslavia (ICTY) in The Hague, The Netherlands. Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic will begin his closing statement on October 1, 2014 to the Yugoslav war crimes court, where he is charged with some of the worst atrocities in Europe since World War II. Accused of genocide, war crimes and crimes against humanity, Karadzic, 69, will have a final chance to convince the judges of his innocence, although a final verdict is not expected before late 2015. AFP PHOTO/ POOL/MICHAEL KOOREN
 MICHAEL KOOREN

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić koji je pred Haškim tribunalom optužen za ratne zločine, vraćen je u pritvorsku jedinicu u Scheveningen nakon što je protekog tjedna hitno operiran zbog komplikacija sa žuči, potvrdio je izvor blizak Karadžićevoj obrani, javlja Srna.

Karadžićevo stanje je za sada dobro, prenosi RTRS.

Potvrđeno je da je operacija obavljena poslije pregleda koji je uslijedio nakon Karadžićevog podneska Haškom tribunalu, u kome je zatražio da se statusna konferencija o njegovom zdravlju održi 28. i 29. rujna.

- Nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje uputio je pismo koje je bilo alarmantno. To je rezultiralo pregledom i hitno je operiran. Da li će to biti samo žuč ili još nešto drugo, vidjet ćemo kada dobijemo nalaze - rekao je izvor Srne.

U podnesku dostavljenom Tribunalu, a koji su ranije objavili neki beogradski mediji, Karadžić je iznio sumnju da je okruženje u Haškom tribunalu opasno po zdravlje, kako njegovo, tako i ostalih zatvorenika, piše RTRS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:18